12.4 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Pri kraju rekonstrukcija Tijardovićeve ulice u Bjelovaru

Nove vijesti

Pri kraju je rekonstrukcija Tijardovićeve ulice u Bjelovaru nakon što je u sklopu aglomeracije izgrađena kanalizacija, nakon čega se pristupilo rekonstrukciji ulice te je dovršeno sve od Velikih Sredica do mosta preko Plavničke.

– Ovo je predzadnja ulica koja je ostala od aglomeracije. Kao što vidite ova ulica je napravljena u jednom nadstandardu s pješačkom stazom, ona nije tako izgledala prije. Ulica je proširena i odgovara svim onim standardima ulice u centru grada. Građani su ovdje dobili ono što je najbitnije, a to je kanalizacija. Isto tako ovdje je bilo u planu samo pola ceste vratiti u prvobitno stanje ali napravili smo cijeli jedan potpunosti novi projekt kako bismo dobili ulicu koja je jedan nadstandard, rekao je Hrebak.

Radovi su stajali oko 1.600.000 kuna. Nastavak radova od mosta do Staroplavničke ulice planira se na proljeće, a ti radovi će stajati dodatnih milijun kuna.
Prilikom obilaska Tijardovićeve bjelovarski gradonačelnik osvrnuo se i na radove u Gudovcu koje građani s nestrpljenjem čekaju da što prije završe.

– To je cesta koju obnavljaju Hrvatske ceste, izvođač radova je Hidroregulacija. U kontaktu sam s njima i radovi idu dobrom dinamikom, već je jedna trećina trase otprilike napravljena i neke osnovne stvari. Izvođač radova kaže ako neće biti nekih većih vremenskih nepogoda da bi trebala ta cesta biti u potpunosti završena do 1. travnja 2023. godine. Ukupna vrijednost radova će biti blizu 19 milijuna kuna, poručio je Hrebak.

U pripremi su i novi projekti, pa je tako prijavljen projekt obnove magistralnog vodovoda Delovi-Bjelovar vrijedan 98 milijuna kuna i trenutno je u fazi evaluacije.

U završnici je i projektiranje projekta Aglomeracija 2 kojim bi Prgomelje, Rajić, Stančići, Brezovac, Veliko Korenovo i Klokočevac trebali dobiti kanalizaciju. Isto tako, projektira se i izgradnja kanalizacije Patkovac, Prespa, Tomaš, Kokinac.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika