Ovoga vikenda 10. i 11. prosinca u Čazmi se vozi „3. Winter Rally Show Čazma 2022“ kojeg su na konferenciji za novinare najavili predsjednik Auto kluba „Delta“ iz Zagreba Vladimir Golub, direktor utrke Mato Šebalj i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, a konferenciji su prisustvovali i županijska pročelnica za za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac i načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin jer su se u organizaciju utrke uključili i Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Ivanska.

– Reli šou, pogotovo ovakav na makadamu je nešto što vozači jako vole. To što vole vidi se po startnoj listi na kojoj ima vrlo atraktivnih imena, aktivih vozača, bivših vozača, vrlo kvalitetnih mladih vozača tako da će biti vrlo ineteresantno, a nadamo se da će pokoja pahulja snijega pasti u nedjelju da nam uljepša cijelu priču , kazao je Vladimir Golub predsjednik AK Delta.

Vladimir Golub predsjednik AK Delta

Gradonačelnik Pirak je podsjetio kako je Grad Čazma odmah prije tri godine prihvatio inicijativu da Čazma postane domaćin reli natjecanja, a želja je bila da to bude u zimsko vrijeme.

– Ovaj reli se poklapa s Adventom u Čazmi koji je prepoznat kroz obitelj Salaj i Božićnu priču. Vrijeme je to kada gosti izvana  posjećuju naše atrakcije, a sam reli je i od strane domaće publike prepoznat kao manifestacija koja je rado posjećena – rekao je gradonačelnik Pirak.

Svečano otvorenje natjecanja je u 15 sati u centru Čazme, a prva posada će startati u 16:01 na prvom brzinskom ispitu ulicama Čazme, najavio je direktor utrke Mato Šebalj koji je najavio i neke novosti u ovogodišnjem reliju, a to je odlazak u Ivansku nakon prvog brzinskog ispita.

– Posade kreću put Ivanske, gdje će biti jedan sat pregrupiranja, a pripremili smo im još jednu zamku, na kružnom toku u Ivanskoj će morati napraviti puni drift oko kružnog toka, a nakon toga se vraćaju u Čazmu i vozi se drugi krug brzinskog ispita ulicama Čazme u 19:01, rekao je Šebalj i dodao kako je start prvog brzinskog ispita koji se vozi od Donjeg Miklouša do Šimljanika u nedjelju u 8:01. Nakon toga se svi vraćaju istom trasom nazad do parka vozača, a zadnja vožnja u nedjelju počinje u 14 sati, dok će proglašenje pobjednika biti oko 15:30 na aerodromu u Grabovnici.