3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Zaposleno 10 žena i započelo pružanje potpore za 60 korisnika u projektu „Trojačke ruže – faza III“

Nove vijesti

Marko Kutanjac, načelnik Općine Veliko Trojstvo potpisao je ugovore o radu s 10 žena koje su posao dobile kroz projekt Zaželi, „Trojačke ruže – faza III“. S radom su krenule već 1. prosinca i zaposlene će biti do 31. svibnja 2023. godine. Upravo one dolaze iz skupine teže zapošljivih žena te će im zaposlenje na 6 mjeseci biti od velike pomoći, a brinut će o 60 korisnika, osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom.

Opći cilj projekta je omogućiti zapošljavanje i ulazak na tržište rada ženama pripadnicama ciljanih i ranjivih skupina, a specifični cilj projekta je krajnjim korisnicima pružiti skrb, potaknuti njihovu socijalnu uključenost i podići im kvalitetu života.

Zaposlenice na ovom projektu obilazit će korisnike pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima. Također će im  pomagati u održavanju čistoće njihovih domova, pomoći pri oblačenju i svlačenju, brizi o higijeni,, ali i pomoći u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, kao što je dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično.

Važno je istaknuti da će se korisnicima pomoći i u socijalnoj integraciji, pružanju podrške kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo. Zaposlenice će pratiti i pomagati korisnicima u raznim društvenim aktivnostima kako bi im olakšale svakodnevne obaveze.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.365,00 HRK, uz stopostotni iznos potpore. Od čega financiranje sredstvima Europskog socijalnog fonda iznosi 85 % projekta, dok ostatak vrijednosti od 15 % dolazi iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika