PRVA HRVATSKA JUNIORSKA NOGOMETNA LIGA; 15. KOLO:

NK VARAŽDIN – NK MLADOST ŽDRALOVI 2:0

Naslov jesenskih prvaka 1. hrvatske juniorske nogometne lige su, nakon mnogobrojnih uzbuđenja odnijeli igrači HNK Rijeka. Oni su u posljednjem kolu prvoga dijela sezone iskoristili neočekivani kiks zagrebačkog Dinama koji je s minimalnih 1:0 poražen na gostovanju u Osijeku, dok je splitski Hajduk sva tri boda osvojio u srazu sa zaprešićkim Interom uvjerljivo ga nadvisivši sa 4:1. S druge strane, težak raspored nogometaša juniorske momčadi Mladosti iz Ždralova se nastavio jučer (subota, 3. prosinca) u Varaždinu gdje su mladići trenera Maria Kosa poraženi od istoimenog kluba ishodom 2:0.

Bilo je to novih 90 minuta nogometne igre u kojima se jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti prikazala u kvalitetnome svjetlu, ali isto tako, i 90 minuta u kojima je „pala“ u samoj završnici. Naime, Varaždinci su oba pogotka postigli u smiraju dvoboja. Za 1:0 se pobrinuo Nikola Obadić u 83. poslije jednog odbitka po izvedenom slobodnom udarcu na 18 metara kojega je gostujući vratar Jakov Borna Žaja uspio zaustaviti, da bi u 89. čuvara mreže NK Mladost Ždralovi, nakon izvrsne prigode Mihekovca za poravnanje te pogođene prečke iz brzog kontranapada savladao Nick Ocvirek.

Dakle, konstatacija jest ta kako je ovo još jedna utakmica u nizu u kojoj Kosovi majstori nisu imali sportske sreće, odnosno, bila je ovo još jedna ravnopravna utakmica Mladostaša s renomiranim suparnikom u kojoj oni nisu zaslužili izgubiti. Međutim, sada povratka više nema te će mladići iz bjelovarskog predgrađa bodove morati tražiti u budućim izazovima. Jedan od tih budućih izazova je trebao biti već idućega vikenda na gostovanju kod već spomenutih Dinamovaca, ali taj susret će, kako sada stvari stoje biti odgođen i odigrat će se na proljeće.

Preostaje nam pričekati kako bismo vidjeli jesu li ove najave istinite, a do tada vam, kao zaključak ove priče donosimo trenutno stanje ukupnog poretka.