Danas su gostovanjem poznate glumice, pjevačice i spisateljice Mile Elegović u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi, počeli Dani Slavka Kolara. Kulturna je to manifestacija koja se organizira svake godine za Dan knjižnice, odnosno rođendan Slavka Kolara, 1. prosinca. Ova kulturna manifestacija se održava od 2002. godine, a od 2012. godine Dani Slavka Kolara – književni dani, obogaćena je za natječaj kratke priče satire.

Dani Slavka Kolara, održat će se od danas do 03. prosinca, a Mila Elegović je učenicima OŠ Čazma održala književno-kazališni show za poticanje čitanja „Zašto ptice pjevaju?”, a isto ime nosi i slikovnica koju je napisala.

Dani Slavka Kolara nastavljaju se sutra od 11,00 sati književnim susretom i promocijom za učenike viših razreda Osnovne škole Čazma Krune Mikulana „Zmaj ispod Starog grada” i „Škola u opasnosti”.
2. prosinca 2022. u 18,00 sati gostuje u knjižnici Zoran Ferić koji će promovirati knjigu „Dok prelaziš rijeku”,a u subotu 3. prosinca u 11,00 sati održat će se svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada Natječaja za kratku priču satiru Slavko Kolar 2022.