Nakon što je raspisan Natječaj za izbor ravnatelja Osnovne škole Čazma, javilo se pet kandidata. Jučer je održana sjednica Školskog odbora na kojoj su otvorene pristigle ponude i pregledana natječajna dokumentacija.

Na natječaj su se javili Nikolina Huđber Mesar, Danijela Šajtar, Ivana Moguš, Vojislav Klinac i dosadašnja ravnateljica Lidija Osman. Svi su oni djelatnici Osnovne škole Čazma. Nakon otvaranja i pregledavanja dokumentacije članovi Školskog odbora proveli su vrednovanje kompetencija kandidata te rangirali kandidate na način propisan statutom škole i odredili dva najbolje rangirana kandidata.

Kako neslužbeno doznajemo dvije najbolje rangirane kandidatkinje su Danijela Šajtar i Lidija Osman.

Sada je pred Osman i Šajtar predstavljanje programa svog rada članovima Vijeća roditelja, Radničkog i Učiteljskog vijeća i pred članovima Školskog odbora.

Nakon predstavljanja provest će se tajno glasovanje radi zauzimanja stajališta. Napomenimo i kako kod Učiteljskog vijeća glasuju samo učitelji i stručni suradnici, dok u Radničkom vijeću  glasuju svi zaposlenici škole od spremačica do učitelja.

Izbor nove ravnateljice OŠ Čazma trebao bi uslijediti na sjednici Školskog odbora kada bi se trebala donijeti Odluka o imenovanju ravnateljiice na 5 godina.

Da bi kandidat bio izabran potrebno je osigurati 4 glasa.

Dva glasa daju učitelji temeljem njihova glasovanja na Učiteljskom vijeću, jedan glas daje predstavnik Radničkog vijeća temeljem glasovanja svih zaposlenika, jedan glas daje Vijeće roditelja temeljem glasovanja Vijeća roditelja i tri glasa daje osnivač škole.

Nakon odabira novog ravnatelja Školski odbor svoju odluku o imenovanju upućuje Ministarstvu znanosti i obrazovanja sa zahtjevom za davanje suglasnosti. Odluka stupa na snagu nakon dobivene suglasnosti ministarstva.