3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Na cestama bjelovarsko-bilogorske županije danas se provodi pojačani nadzor prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva te nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje

Nove vijesti

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske ovoga utorka će od 9 do 12 sati na području policijske uprave provesti pojačani nadzor prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva te nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Podsjetimo, člankom 163. stavkom 1. propisano je kako su vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa. Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i druga osoba ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.
 
Člankom 196. stavkom 3. propisano je kako vozač vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom.
Člankom 196. stavkom 4. propisano je kako se mobite može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke.
 
Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji postupi suprotno odredbama stavaka 3. i 4. ovoga članka.
 

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika