Moto klub „Usamljeni jahači“ udruga je zaljubljenika u motore koja je u subotu 26. studenoga proslavila svojih deset godina postojanja.

– Grupa ljubitelja motora kupila je prije deset godina motore, vozili smo se okolo i išli drugim klubovima na susrete. Nakon nekoliko susreta došli smo do zaključka da bi i mi mogli osnovati svoju udrugu, vidjeli smo se u tome i našli zajednički jezik. Odlučili smo osnovati udrugu i vidjeti je to uopće za nas, jer biti u moto klubu je puno obaveza, odricanja, puno vožnje i odlasci na razna događanja, priča nam predsjednik udruge Goran Bradić.

Imati motor nije uvjet za članstvo u udruzi, već su to na prvom mjestu, ljudske kvalitete i osobine.

– Kroz ovih deset godina kroz udrugu je prošlo petnaestak članova, a trenutno ih je u udruzi deset. Nemamo naznaku da će nam se pridružiti neki novi članovi, ali ako netko želi, dapače neka nam se slobodno javi, rekao je Bradić.

Zanimljivo je i da član udruge ne može postati bilo tko, jer postoji kodeks. Tako na početku svaki član mora proći kroz godinu dana stažiranja, u kojem ostali članovi upoznaju potencijalnog člana, a nakon stažiranja, ako zadovolji, tek onda može postati član.

Grad Čazma im je prije nekoliko godina dodijelio prostor u Dapcima kojeg su „Jahači“ uredili sami. Nisu stali samo na uređenju prostorije već uređuju i okoliš, pa je tako zadnje što su napravili izgradnja terase za koju im je dio materijala osigurao Grad Čazma, a sve drugo odradili su članovi i prijatelji udruge koji su svojim sredstvima kupili ono što nije pokrila donacija Grada.

– Sve radimo sami i sve ovo u našem prostoru je naših ruku djelo. Za ovo proljeće smo planirali već nove radove, dodaje Bradić.

Za ovu godinu što se tiče radova je završeno, ostala su samo druženja, kao što je to bilo ovoga petka kada su članovi „Usamljenih jahača“ organizirali proslavu deset godina svoga djelovanja. Na proslavu im je došlo dvjestotinjak prijatelja iz udruga s područja cijele Hrvatske, ali i Slovenije i Bosne i Hercegovine.

– Tu su nam prijatelji iz Istre, Slavonije, Zadra mogli bi reći pokrivene je cijela Hrvatska i dio susjednih zemalja.

„Usamljeni jahači“ i humanitarno djeluju tako će i ove godine kao Moto Mrazovi svojim financijskim sredstvima osigurati mnoštvo poklona za najmlađe učenike OŠ Dapci.