Još je nekoliko dana do prosinca, a brojne hrvatske tvrtke u prosincu svoje zaposlenike planiraju razveseliti isplatom božićnica i prigodnih nagrada za dobre poslovne rezultate.

Kako piše Danica.hr, među državnim tvrtkama, rekorder za božićnice je Janaf koji će isplatiti božićnicu od čak 3500 kuna, a oko jednokratne novčane naknade istog iznosa, usuglasili su se i sindikat i uprava Podravke.

Međutim, kod njih će božićnica iznositi 2000 kuna, a preostalih 1500 kuna će se dati kao nagrada za dobre rezultate tijekom godine.

Poznato je i kako će HEP isplatiti božićnicu od 2500 kuna, a Ina je za božićni dodatak svojim radnicima izdvojila 1500 kuna.

Osjetne novčane nagrade dobiti će i radnici Hrvatskih šuma. Nakon što su u rujnu i studenome dobile stimulacije ukupne vrijednosti od 3500 kuna, za Božić dobivaju i 2500 kuna.

Ni privatnici ne škrtare

Uz državne tvrtke, božićnice neće nedostajati ni u brojnim privatnim tvrtkama.

Tako je poznato i da će Pliva isplatiti 2500 kuna božićnice za radnike, u skladu s kolektivnim ugovorom koji vrijedi u toj farmaceutskoj tvrtci.

Ambalažerska tvrtka Hartmann u Koprivnici također sprema poklone za svoje zaposlenike koje uz 2200 kuna božićnice čeka i 1000 kuna nagrade za dobre rezultate kao i dar u naravi i dar za dijete, od kojih će svaki dar pojedinačno vrijediti 600 kuna.

Sa 1250 kuna božićnice i jednakim iznosom regresa, Hrvatski telekom ne ispada previše izdašan, ali navode kako će i božićnicu i regres podići na 3000 kuna.