-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Dvorana europskih prvaka dobila novu rasvjetu vrijednu 250 tisuća kuna

Nove vijesti

Dvorana europskih prvaka dobila je novu rasvjetu. Isluženi reflektori, koji nisu bili energetski učinkoviti i puno su trošili energije, zamijenjeni su adekvatnom rasvjetom s dovoljno svjetlosnih efekata koji su potrebni za sportska i kulturna događanja u dvorani. Ugrađeno je 56 novih led reflektora u vrijednosti 250 tisuća kuna koji će osigurati uštedu čak do 90% potrošnje starih reflektora. 

– Uložili smo 250 tisuća kuna u novu rasvjetu koja zadovoljava apsolutno sve standarde uključujući i TV prijenose utakmica, ali i odigravanje svih sportskih susreta. Ono što je najvažnije u ovom trenutku, ne samo što je rasvjeta 90 % učinkovitija u odnosu na prethodnu, ne samo što se ubrzo ova investicija vratiti, nego i što domar može mirno spavati jer neće morati brinuti hoće li se dogoditi kratki spoj i doći do požara ili ne. Mi imamo još nekoliko takvih objekata gdje ćemo morati uložiti dodatan novac, kazao je gradonačelnik Hrebak.

Jedan od objekata na kojem će se u potpunosti promijeniti instalacije je i Sokolana u kojoj će se zamijeniti instalacije po uzoru na Dom kulture.

– I Dom kulture prije nego smo napravili obnovu, isto tako je imao problem s električnim instalacijama, možda čak i gori. Bile su dotrajale, u zidovima, teško je bilo doći do njih, no kad se to sve počelo razlagati, onda smo shvatili da imamo iste probleme i promijenili kompletnu infstarukturu na Domu kluture, dodao je Hrebak.

Marko Mihalinec direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima kazao je da je rukomet napokon došao na svoje sa svoja dva prvoligaša kao i mali nogomet koji je u visokom rangu natjecanja, te da je bilo krajnje vrijeme da se promijeni rasvjeta u Dvorani europskih prvaka.

– Drago mi je što se ovo nastavlja i dalje i da Grad Bjelovar misli i na ostale. Nastavlja se sa Sokolanom, riješili smo bazen i Borik i gledamo dalje. Posla ima, a ovdje smo došli već i do kritične faze, rekao je.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika