OSMINA FINALA HRVATSKOG MALONOGOMETNOG KUPA:

MNK BJELOVAR – MNK PETRINJČICA PETRINJA 2:1

Malonogometaši Bjelovara su ostvarili novi veliki uspjeh, zasigurno najveći u kratkotrajnoj klupskoj povijesti. Naime, majstori trenera Željka Ostrmana su u osmini finala hrvatskog malonogometnog kupa, u dvorani Prve osnovne škole Bjelovar jučer (subota, 26. studenoga) krajnjim ishodom 2:1 savladali MNK Petrinjčica Petrinja ušavši tako među osam najboljih hrvatskih momčadi ovog nadmetanja.

Bio je ovo drugi dvoboj ova dva sastava u svega dva tjedna obzirom da su Petrinjci iz Bjelovara prošle nedjelje (20. studenoga) otišli uvjerljivo poraženi u utakmici odigranoj u sklopu petoga prvenstvenoga kola Druge hrvatske malonogometne lige Zapad. Tada je bilo 8:3. Shodno tome, Ostrmanovi izabranici su bili uvjereni kako će svoje protivnike još jednom sigurno savladati te se potom nastaviti pripremati za daljnji tijek prvenstvene sezone. No, gostujući sastav, iako pomlađen imao je drugačija razmišljanja. Dobrano je namučio Bjelovarčane odlično se braneći i opasno prijeteći iz brzih protuudara.

Dakle, kako to i priliči ovom atraktivnom sportu, tempo je bio žestok, a akcije i udarci su se redali svakim trenutkom. Stoga su bjelovarski ljubitelji malog nogometa iznova mogli uživati te su razloga za veselje imali u 17. minuti kada je na semafor postavljeno 1:0. Zbilo se to nakon jednog prekida, odnosno ubačaja pred petrinjski gol gdje je loptu u vlastitu mrežu nespretno pospremio nesretni kapetan Alen Lovreković. Dakako, taj događaj je članovima bjelovarskog drugoligaša dao dodatan motiv pa su oni jurnuli prema naprijed u nastojanju povećati svoju prednost, ali nije se dogodilo. Na predah se otišlo s već izrečenih 1:0 pa je i u nastavku priča bila itekako otvorena.

U taj nastavak kvalitetnije su ušli crveni iz Petrinje pokazavši time svoju neustrašivost te ogromnu borbenost, a takav pristup im se isplatio u 23. kada se u strijelce upisao Josip Gorup. Zanimljivost jest ta što je i do ovog pogotka došlo poslije brzo izvedenog prekida, a Gorup se našao u pravom trenutku na pravome mjestu. Razveselio je tim potezom sebe i svoje suigrače, dok je bjelovarska publika, baš poput njezinih ljubimaca na parketu bila u svojevrsnom šoku. Međutim, bjelovarskim bijelima nije preostalo ništa drugo nego nastaviti dalje s akcijama kako bi pronašli pukotinu u protivničkoj obrani.

Naposljetku su je pronašli u 29. minuti, i to tako što je novopridošli Matija Tolić „ispalio“ dalekometni projektil za kojega gostujući vratar Hrvoje Sekulić nije imao rješenja. Lopta se zakoprcala u mreži pa je sada Ostrmanu i njegovim igračima itekako laknulo. No, unatoč tome, stvari niti izbliza nisu bile okončane. Mladi Petrinjci nisu odustajali te su, po primitku zgoditka napadali još jače. Beljan je među vratnicama MNK Bjelovar imao pune ruke posla, sekunde i minute su tekle izrazito sporo, ali svim gostujućim naletima domaćin je, iako je tu bilo puno muke, uspio odoljeti. Tako je po isteku vremena predviđenog za igru zasluženo slavlje Bjelovara moglo započeti pa već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo proljeće kada je na rasporedu završni final eight turnir hrvatskog malonogometnog kupa. Na njemu će se Bjelovarčani naći kao jedini drugoligaš i bit će zanimljivo vidjeti što mogu napraviti.

Kao zaključak ove super uspješne priče vam donosimo riječi bjelovarskog malonogometnog stratega, kao i bogatu fotogaleriju.

–Znali smo da nas čeka nova utakmica s momčadi Petrinjčice koja je ovdje došla u ponešto izmijenjenom, pomlađenom sastavu. Međutim, riječ je o momcima koji žele, trude se, trče. Igrali su u niskom bloku kojega je uvijek na samome početku jako teško probiti. Unatoč tome, uspjeli smo jednom poentirati, a kada sve sagledam, bila je ovo jedna tvrda i teška utakmica. Moram kazati da smo mi na otvaranju kreirali podosta prilika, ali nismo pronašli načina zabiti gol kojim bismo se uveli u mirnije vode. U drugom poluvremenu je došlo do jedne naše male nepažnje iako smo tijekom velike većine meča bili kvalitetniji suparnik. Tom petrinjskom egzekucijom se u naše redove unijelo malo nervoze, no i ovoga puta smo pokazali karakter, znali smo što nam ovo nosi pa sada mogu samo čestitati svima u klubu na povijesnom plasmanu među osam u Hrvatskoj. Smatram da je to jedan veliki uspjeh. Slijedi nam nastavak prvenstva, no najprije ćemo ovo malo proslaviti. Idućega tjedna ćemo zaigrati protiv Otočca, iznova pred domaćim navijačima i idemo po sva tri boda. „Ganjat“ ćemo što bolje pozicije na ljestvici, a preostaje nam vidjeti kako će se situacija razvijati u budućnosti – i ovoga puta nam je opširno govorio Željko Ostrman.