-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Iz Općine Štefanje pozivaju vas na paljenje prve adventske svijeće

Nove vijesti

Općina Štefanje u suradnji sa Župom sv. Stjepana prvomučenika ove godine prvi put organizira paljenje adventskih svijeća kao najave svima najdražeg doba u godini.

Paljenje prve adventske svijeće, uz molitvu i blagoslov vlč. Mireka Hrvojića održat će se sutra, prve adventske nedjelje, u 18:00 sati u parku u Štefanju.

– Pozivamo sve mještanke i mještane Općine Štefanje da nam se pridruže i da obilježimo zajedno početak vremena došašća koje je vrijeme priprave na svečanost Božića u kojoj se slavi dolazak Sina Božjega ljudima, rekao je načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović.

Općina je osigurala i prigodnu blagdansku okrepu u adventskoj kućici uz zvukove tamburica. Za sve ljubitelje nogometa osiguran je prijenos utakmice na velikom platnu.

Podsjetimo se, svaka adventska svijeća ima određenu simboliku, a paljenje prve simbolizira nadu i iščekivanje.

Zanimljivo je kako je adventski vijenac koji krasi park u Štefanju kompletno napravljen od recikliranog materijala. Stara žica je kostur vijenca, stare bačve prenamijenjene su u svijeće, a zelenilo je od grana čempresa i bora koje su djelatnici Komunalnog poduzeća uklonili prilikom krčenja poljskih puteva.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika