3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Bjelovarskom Narodnom knjižnicom “Petar Preradović” odzvanjali zanimljivi zvuci

Nove vijesti

Bjelovarska Narodna knjižnica “Petar Preradović” nastavlja s novim programom -“Library music sessions” tijekom kojeg će se ciklusom koncerata predstaviti mladi bjelovarski glazbenici. Prvi je uspješno nastupio bend Funk”o Phobia, publike nije nedostajalo i atmosfera je bila odlična. Ovoga petka (25. studenoga), u 19:30, na Studijskom odjelu su svoje glazbeno umijeće predstavili Filip Jurušić “Fyu” te Dino Ivančić.

Filip je odabrao umjetničko ime “Fyu” pod kojim je u glazbenim krugovima vrlo dobro poznat. Ima 22 godine i posljednjih godinu dana je proveo kao frontman benda “Hotel Korzo” iz Bjelovara. Nadalje, unazad dvije godine se bavi pisanjem pjesama, kantautorstvom te kreiranjem aranžmana. Sada se želi okušati u glazbenim vodama kao solo izvođač, a nedavno je samostalno snimio demo materijal za album koji bi trebao izaći u proljeće 2023. godine.

Evo što popularni “Fyu” kaže o svom glazbenom odrastanju:

–Konkretnije se pjevanjem i sviranjem bavim od svoje 17 godine. Sebe bih predstavio kao vokalista te gitarista jer su to ujedno moji primarni instrumenti. Također, snalazim se i na bass gitari pa ponešto i na bubnjevima te klavijaturama. To je, u suštini osnovna rock instrumentalna podloga za slaganje aranžmana. Slušam veliki spektar glazbe i izvođača, ali u najvećoj mjeri bih kazao da mi je najdraži žanr rock, odnosno njegove alternative primjese. Glazbeni uzori su mi mnogi, no želio bih istaknuti vokaliste iz grunge ere (Chris Cornell, Kurt Cobain, Vedder, Staley….) i općenito grunge eru koja je utjecala na moj osobni stil. Uz to, ne mogu zanemariti indie rock, klasični rock te pop podloge u mojim ranijim susretima s glazbom. Isto tako, uz grunge bi još naveo, za mene utjecajne sastave kao što su: Arctic Monkeysi, Led Zeppelin i Red Hot Chili Peppersi kao jedne od dražih, ali kao što sam već rekao, teško je obuhvatiti cijeli spektar uzora – ovako nam je govorio ovaj mladi bjelovarski umjetnik.

Zaključno, Fyu je ovim nastupom, svirajući gitaru predstavio svoj autorski materijal u kombinaciji s obradama rock i pop glazbe u pojednostavljenom aranžmanu gdje mu je pratnja bio već navedeni Ivančić na perkusiji. Dakle, bio je ovo novi odličan provod u bjelovarskoj knjižnici uz nešto drugačiji glazbeni izričaj.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika