Pred nama je blagdansko vrijeme, vrijeme iščekivanja najvećeg kršćanskog blagdana, Božića. U nedjelju ćemo zapaliti prvu adventsku svijeću u svojim domovima i početi odbrojavati, a neć tradicionalno, Grad Bjelovar s Bjelovarsko-križevačkom biskupijom i u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar organizira i javno paljenje adventskih svijeća u samom središtu grada ispred katedrale.

Prva svijeća upaljena je večeras, a obred paljenja predvodio je vlč. Branko Fresl, katedralni župnik. Prvu svijeću upalile su članice KUD-a Bjelovar Mia Jurković i Jana Klarić, a prisustvovale su i istaknute učenice 2. osnovne škole Sara Ileković i Laura Opačić. Podsjetimo, mladi članovi KUD-a Bjelovar nedavno su osvojili prvo mjesto na 19. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske.

Također, uz Dječji ansambl KUD-a Bjelovar, nakon obreda, prigodni glazbeni program pripremio je veliki ansambl te tamburaška sekcija.

Paljenju svijeće prisustvovali su i gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima, župan Marko Marušić i predsjednik Gradskog vijeća Nenad Martinovski.