Večeras je paljenjem lampica na imanju Salajevih u Grabovnici otvorena „Božićna čarolija svjetla by Salaj“. 4,2 milijuna lampica će i ove godine u božićno i novogodišnje vrijeme sigurno privući mnoge goste iz cijele Hrvatske, ali i svijeta na najpoznatije imanje u čazmanskom kraju. Prvi gosti ove godine bili su bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima i u pratnji Zlatka Salaja obišli su imanje.

Zlatko Salaj je u razgovoru opisao trnovit put koji je prošao zadnjih godina s bivšim suradnicima, te kako je manifestacija vraćena u krug obitelji od kuda je prvotno i krenula.

– Manifestacija će trajati od danas do 8. siječnja 2023. godine. S postavljanjem lampica počeli smo 5. kolovoza i jedva smo stigli sve pripremiti zato je već sad plan da se iduće godine počnemo pripremati mjesec dana ranije. Nastavili smo s tradicijom da svake godine mijenjamo postav oblika i boja pa čak i one posjetitelje koji su bili proteklih godina očekuje čarolija kakvu do sada nisu doživjeli, rekao je Zlatko Salaj.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i ovom prilikom je čestitao Zlatku Salaju na uspješno pripremljenoj manifestaciji po kojoj je Čazma postala prepoznatljiva.

– Mi u Gradu vidimo šansu kroz Božićnu priču. Okitili smo naše parkove na salajevski način, a sam uvod u Božićnu priči kreće već u Dapcima, gdje počinje Put svjetla jer smo okitili cijelu trasu prema Grabovnici. Uredili smo i naš grad i imamo niz manifestacija u adventsko vrijeme koje je pripremila naša gradska Turistička zajednica. Vjerujem da ćemo se u svemu nadopuniti i biti dobri domaćini svima koji dođu u Čazmu, rekao je Pirak.

Da je manifestacija koju su pokrenuli Salaji prerasla okvire Hrvatske, a ne samo Bjelovarsko-bilogorske županije naglasio je direktor županijske Turističke zajednice Marcel Medak.

– Reći ću jedan konkretan primjer. Jedan od mojih kolega rekao je kako mu je prva asocijacija na našu županiju bilo imanje obitelji Salaj. On je po njima čuo za našu županiju u turističkom smislu i to je samo jedan primjer koliko oni zapravo znače, kazao je Medak.

Župan Marušić redovito s obitelji posjećuje imanje Salajevih u vrijeme adventa, a i ove godine ga je oduševilo.

– Želim puno uspjeha i da puno posjetitelja obiđe imanje i da ljudi vide sve što se nudi. Čestitam još jednom Zlatku Salaju i pozivam sve da dođu vidjeti ovu božićnu priču u Grabovnici, rekao je Marušić.
„Božićna čarolija svjetla by Salaj“ otvorena će biti svaki dan do 8. siječnja 2023. uključujući i blagdane od 15 do 21 sat.