12.6 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Stambena zgrada u Starčevićevoj ulici – primjer dobre suradnje Grada i stanara u obnovi pročelja

Nove vijesti

Ulica Ante Starčevića, nakon aglomeracije, doživjela je preobrazbu. Uz kanalizaciju, zamijenjeni su vodovod i plinovod, a potom se pristupilo obnovi ceste s parkirališnim mjestima i pješačkom stazom. Obnovljena je ulica u ukupnoj duljini od oko 450 m, a samo gradski dio iznosi pola milijuna kuna.

Primjer obnove pročelja unutar kulturno-povijesne cjeline grada, koje sufinancira Grad Bjelovar, je i zgrada u Ulici Ante Starčeviće za koju su stanari putem Javnoga poziva dobili 100 tisuća kuna za obnovu.

– Grad Bjelovar je u 2021. godini raspisao natječaj za uređenje pročelja i krovova u zaštićenoj jezgri Grada Bjelovara. Ukupno smo subvencionirali u ove dvije godine 920 tisuća kuna za devet stambenih jedinica. Uprvao jedna takva se nalazi u Ulici Ante Starčevića, mislim da ima tridesetak stanova koje smo pomogli obnoviti. Grad Bjelovar je ovdje subvencionirao 100 tisuća kuna na ukupnu investiciju koja je vrijedna oko 350 tisuća kuna. Isto tako za 2023. godinu u Proračunu koji se nalazi na javnom savjetovanju ukupno smo predvidjeli novih milijun kuna za uređenje pročelja u zaštićenoj jezgri, rekao je Igor Brajdić zamjenik bjelovarskog gradonačelnika i dodao kako su na svih 9 zgrada izvođači radova bile bjelovarske tvrtke.

Đurđa Pokos predstvanica stanara zgrade u Ulici Ante Starčevića zahvalila se svim vlasnicima stanova koji su kroz povećanje pričuve prihvatili da se ide u projekt obnove, a zatim i Gradu Bjelovaru koji je sufinancirao radove.

– Već sad vidimo koliko su topliji stanovi. Zbilja smo zadovoljni i moram reći da sad opet idemo u skupljanje novca jer ćemo i dalje raditi na zgradi. Mislim da je to jedan lijepi projekt. Može se sve napraviti samo treba biti dobre volje, kazala je.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika