Kako bi se građanima ponudilo nešto novo, u Gradu Čazmi dolazak nove godine ovaj će se put, umjesto vatrometom, obilježiti laserskim showom, na gradskom trgu, uz doček na otvorenom.

– Vatromet više nije toliko neuobičajena i dojmljiva pojava kao prijašnjih godina. S vremenom, vatrometi su postali pristupačniji i češći. Svi smo svjesni činjenice da je nebo u novogodišnjoj noći prepuno vatrometa, pitanje je samo čiji će biti veći… S druge strane, ta silna buka jako smeta životinjama i toga smo također svjesni, većina ljudi koji imaju kućne ljubimce znaju o čemu pričam. Iz raznih udruga za zaštitu okoliša upozoravaju kako bismo svi mi, a pogotovo javna tijela, trebali potražiti ekološki prihvatljiviju alternativu. Iz svega navedenog, ove smo godine odlučili slijediti primjer većine europskih gradova i isprobati nešto za nas novo, a to je laserski show. Vjerujem da će ova odluka da osuvremenimo doček nove godine, naići na odobravanje naših građana, poručuje gradonačelnik Dinko Pirak.

Tvrtka angažirana za laserski show u novogodišnjoj noći u Čazmi sudjelovala je na zagrebačkom Festivalu svjetla, stoga vjerujemo da kvaliteta izvedbe nije upitna. Još jedan plus u ovoj priči je da će umjesto jedanput, kao što bi bio slučaj s vatrometom, laserski show bit prikazan čak tri puta – u ponoć, trideset minuta iza ponoći i u 1 sat poslije ponoći. Svaki put bit će praćen glazbom.

Već tradicionalno organizira se Dječji doček Nove godine točno u podne, kao i svečani doček Nove godine u ponoć, na Gradskom trgu, a ove godine zabavljat će nas grupa Petica na oba dočeka.