3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Za ljepši grad i više zelenila: U Gradu Bjelovaru zasađeno 110 sadnica različitih vrsta stabala

Nove vijesti

Akcija Zasadi stablo ne budi panj u Bjelovaru trajala je od 14. do 20. studenoga i u tom razdoblju zasađeno je 110 sadnica različitih vrsta stabala.

Jedna od lokacija sadnje bila je i novouređena Baranjska ulica pokraj Gradskog stadiona gdje su zasađena 43 stabla.

Uz sam stadion projektira se novi park, što je u završnoj fazi kazala je Kristina Kocur pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora.

– Imamo najava da će se projekti zelene infrastrukture financirati iz operativnog programa konkurentnost i kohezija tako da će Grad Bjelovar biti spreman aplicirati. Bit će izrađeno nekoliko verzija idejnog rješenja, mi ćemo izabrati ono za što ćemo misliti da je najadekvatnije, a tu su projekti sportsko rekreacijske namjene, dječja igrališta, staze i kišni vrtovi, rekla je Kocur.

U planu je i u još nekoliko naselja grada Bjelovara mimo ove akcije još ove godine i u proljeće zasaditi stabla kazao je gradonačelnik Dario Hrebak i dodao.

– Do kraja godine odrezat ćemo i određena stara stabla u samom parku. Mislim da se radi o dva stabla. Na svako odrezano stablo zasadit ćemo dva nova. Jedno stablo koje se osušilo i koje je dotrajalo morat će se ukloniti, međutim na svako takvo doći će dva nova. To će biti neka nova politika Gradske uprave, da pokušamo što više zelenoga unijeti u urbani život, pojasnio je Hrebak.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika