-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Za desetak dana počinje sanacija zgrade čazmanskog muzeja

Nove vijesti

Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma na natječaju Ministarstva kulture i medija dobio je bespovratna financijska sredstva u iznosu od 2.597.500,00 kuna, za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 28. i 29. prosinca 2020., točnije za sanaciju zgrade muzeja na Gradini. Projekt je pripremila Razvojna agencija Čazma, u suradnji s Centrom za kulturu, a natječaj se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ugovor s izvođačem radova, zajednicom ponuditelja Kostak, potpisan je ove srijede. Radovi bi trebali početi za desetak dana, a završetak se planira do svibnja iduće godine.

– Radovi koji će uskoro početi na zgradi muzeja vodit će ka cjelovitoj obnovi i prihvatu muzejske funkcije, odnosno muzeja u samu zgradu čime će Centar za kulturu, odnosno Gradski muzej u konačnici dobiti adekvatan prostor za svoj rad i na stručnoj razini, a ponajviše će se stvoriti prostor za rad s našim korisnicima, odnosno posjetiteljima što je važno i za nas i naše stanovnike, kao i za grad, kazala je ravnateljica Centra za kulturu Čazma, dr. sc. Maja Cepetić Rogić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kojeg raduje što zgrada muzeja ide u obnovu, te je ustvrdio kako Razvojna agencija Čazma s Gradskom upravom i ustanovama radi kao jedan tim i uspješno realizira projekte.

– Ovo je jedan od tih projekata. Čekamo potpis ugovora za sljedeći projekt, a to je također sadržaj u kulturi, Kulturni centar. S tim projektom ćemo riješiti neke gradske probleme, sami gradski trg dobit će jedan novi sadržaj i smisao. Ponosimo se svojim kulturnim sadržajima kojih imamo napretek, kazao je Pirak.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika