Prošle subote (19. studenoga) je u Zagrebu održan bodovni plesni turnir u organizaciji Sportskog plesnog kluba Zagreb na kojemu je nastupilo više od 200 plesača iz Hrvatske i Slovenije. Natjecanje je sudilo pet sudaca hrvatskog sportskog plesnog saveza, a svoje su mjesto također našli i članovi bjelovarskog Sportskog plesnog kluba “H-8”. Točnije, nastupilo je 17 plesačica i plesača, od toga 12 solo plesačica, jedan solo plesač te dva plesna para.

Plesali su se standardni i latinsko-američki plesovi plesnih razreda: D1, D2, D3, C i B. Naposljetku, Bjelovarčanke i Bjelovarčani su se u svoj grad vratili s čak 16 osvojenih medalja. Tu su bila četiri zlata, dva srebra te 10 bronci. Zlatna odličja u obje plesne discipline su osvojili: Ramona Pečar (kategorija osnovci C i Leon Grgić u kategoriji mlađa mladež C).

Srebrom su se okitile: Tia Ivana Palata (mlađa mladež D3) u latinsko-američkim plesovima i Lana Pogledić (osnovci D2) u standardnim plesovima. I konačno, broncu su kući ponijele: Ameli Koščak Vukobrat (mladež B) i Lana Ivanika (osnovci D2). One su do medalja došle u obje plesne discipline. Tia Ivana Palata (mlađa mladež D3), Jana Polak (mlađa mladež C) te Hana Birač (starija mladež C) do treće stepenice pobjedničkog postolja su stigle u standardnim plesovima.

Plesni par – Arijan Marković i Glorija Berec, u kategoriji osnovci D1 su osvojili treća mjesta u obje plesne discipline, dok je par Borna Kovačević/Petra Filipan također došao do bronce u standardnim plesovima (kategorija osnovci C).

Iako se nisu dočepali medalja, klub je zadovoljan i ostalim rezultatima svojih plesača, a sada ćemo vam ih predstaviti.

Lana Pogledić (osnovci D2; peta pozicija u latinsko-američkim plesovima), Sara Haistor (mlađa mladež C; peta pozicija u latinsko-američkim plesovima i sedma u standardnim). Erika Kiđemet (mlađa mladež D3; šesto mjesto u obje plesne discipline). Marta Novaković (mlađa mladež D3; sedmo mjesto u obje konkurencije), Matea Prskalo (mladež C; peta pozicija u standardnim te sedma u latinsko-američkim plesovima). Mateja Kolarić (šesta pozicija u standardnim plesovima; starija mladež – D3) i 10. mjesto u latinsko-američkim plesovima (starija mladež – C). Hana Birač (starija mladež – C; 9. mjesto u latinsko-američkim plesovima), dok su Kovačević/Filipan kao plesni par (osnovci – C) osvojili četvrto mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Predsjednik kluba, Dragutin Hubak izražava zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i s ponosom ističe da su na ovom turniru i najmlađi plesači (po svom plesnom stažu) pokazali zavidan napredak te priredili odlične izvedbe svojih plesnih koreografija osvojivši kolajne koje će ih itekako motivirati za zimske pripreme koje slijede u idućoj plesnoj sezoni. Također, tu je i državno prvenstvo u standardnim plesovima koje će se održati početkom sljedeće godine.

U klubu također ističu da se djeca i mladi mogu uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenih, kreativnih plesova – hip-hopa te jazz dancea, a sve informacije se mogu dobiti na broj mobitela: 092/176-7466. Ističe se i to da se svi zainteresirani mogu javiti u vezi priprema za školsko-sportsko plesno prvenstvo koje će se održati u Poreču sljedeće godine. Zaključno, klub zahvaljuje Gradu Bjelovaru te gradskoj sportskoj, ali i županijskoj zajednici na podršci.