-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Nogometaši Bilogore 91 slavili u derbiju, garešnički Garić i dalje pri samom dnu ljestvice

Nove vijesti

Ovaj je vikend (subota, 19. i nedjelja, 20. studeni) donio utakmice 13., posljednjeg kola prvog dijela sezone 2022./2023. Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon rekordnih ovosezonskih, okruglih 10 osvojenih bodova iz četiri utakmice prošloga tjedna, Bjelovarsko-bilogorske momčadi su tražile još kvalitetnije predstave kako bi u najmanju ruku ostale na toj razini i iznova razveselile sebe te svoje navijače. Tako su nogometaši predavačkog Dinama, poslije velikog slavlja u Slatini te prekida od nekoliko utakmica bez pobjede sada na svom terenu dočekali momčad garešničkog Garića koja također ima namjeru početi ostvarivati pozitivne ishode kako bi se primakla sredini ukupnog poretka, odnosno kako bi se dovela u sigurniju zonu. Dakle, ovdje je riječ o Bjelovarsko-bilogorskom četvrtoligaškom derbiju. Grubišnopoljska Bilogora 91 je ugostila NK Tehničar Cvetkovec što je dvoboj dva sastava iz samog vrha ljestvice te je, shodno tome favorita bilo jako teško prognozirati. Međutim, jasno je da su domaćini željeli nastaviti svoju fenomenalnu seriju i na najbolji mogući način okončati ovaj dio sezone. Uvodni dio ćemo završiti sa sastavom Čazme koji je na svom igralištu ugostio jednu od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti – onu iz Molvi, a i igrači trenera Nevija Birta su također pokušali ići stopama iz prijašnjih tjedana.

Stoga, i u ovotjednoj četvrtoligaškoj priči možemo govoriti o čak dva zvučna meča, a u prvom su Predavčani, ništa ne prepuštajući slučaju trijumfirali krajnjim ishodom 2:0. Nadalje, u drugom su Bilogorci iz Grubišnog Polja stigli do svog cilja. Naime, svoje ovotjedne goste iz Cvetkovca su nadvisili s minimalnih 1:0 te time zaokružili svoje odlično razdoblje. Čazmanci su također slavili. U Čazmi su „pali“ igrači molvarske Mladosti, a po posljednjem sučevu zvižduku bilo je istovjetnih 1:0 za Birtove izabranike.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili tri trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok je pretrpljen samo jedan gubitak. Stoga, sveukupno je osvojeno odličnih devet bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon trinaestog kola je i dalje onaj Bilogore 91. On se nalazi na visokom drugom mjestu sa 34 boda na svom kontu i uz razliku pogodaka od +29 (34:5). Prva je momčad Pitomače koja je došla do 36 bodova i tako se okitila naslovom jesenskog prvaka. Pitomačani su postigli 51 gol, a primili svega 11 što u prijevodu znači da imaju rekordnih +40 u rubrici gol razlika. Nogometaši iz Predavca su sedmi s brojkom 18 u rubrici bodovi (razlika pogodaka im je -2; 19:21), a odmah iza njih, dakle osmoplasirani su Čazmanci. Oni su ovu polusezonu završili s istovjetnih 18 bodova, ali uz nešto slabiju gol razliku (-7; 19:26). Najslabiji Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaš (11.) je garešnički Garić koji se može pohvaliti sa svega 12 osvojenih bodova te negativnom razlikom pogodaka. Naime, Garićevci su na -5 (22:27).

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. No, njih ćemo morati pričekati do proljeća obzirom da sada slijedi zimska stanka, a zaključno pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva i našu bogatu fotogaleriju iz Predavca.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika