-3.2 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Drastično smanjenje komunalnog doprinosa, božićnice i pripreme za advent, glavne teme 15. sjednice dubravskog Općinskog vijeća

Nove vijesti

Na 15. sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava održanoj u večernjim satima 22. studenog usvojen je niz važnih odluka, a ona koju posebno valja izdvojiti je drastično smanjivanje cijene komunalnog doprinosa na području općine.

– Radi se i smanjenju od 73 % u 1. zoni, 75 % u drugoj zoni I 80% u 3. zoni ili u kunama, prije je bilo 11 kuna u 1. zoni, sada je 3 kune, 8 kuna u 2. zoni, sada je 2 kune i 5 kuna je bila 3. zona sada je 1 kunu. Smatram da će ova odluka koja obuhvaća i kućanstva, fizičke osobe pri gradnji ili dogradnji svojih kuća ili stambenih objekata, biti prihvatljiva i za poduzetnike i gospodarstvenike jer se radi doista o najnižim komunalnim doprinosima u Zagrebačkoj županiji, rekao je načelnik Tomislav Okroša.

Općina Dubrava i ove godine nastavlja s isplatom božićnica umirovljenicima, nezaposlenima prijavljenima na Zavod za zapošljavanje, korisnicima zajamčene minimalne naknade i srednjoškolcima.

– Božićnicu će dobiti svi naši srednjoškolci u iznosu od 500,00 kuna, a našli smo sredstva i za sve naše umirovljenike, pa smo podigli taj iznos na 200,00 kuna za one s najnižim mirovinama, ispod 2 tisuće kuna, a svi ostali umirovljenici s većim mirovinama dobit će 150,00 kuna, a toliko će dobiti i nezaposleni i korisnici zajamčene minimalne naknade, kazao je Okroša i dodao kako je za tu namjenu osigurano 170 tisuća kuna.

Općina Dubrava će ove godine imati i poseban advent. Naime, OPG Mlađan će na svojem imanju imati klizalište, a Općina će sufinancirati školu klizanja svim dubravskim osnovnoškolcima i polaznicima dubravskog vrtića koji su stariji od 4 godine. Riješeno je i ukrašavanje središta općine za sljedeće tri godine.

– Vijećnici su prihvatili ponudu za trogodišnji najam više noviteta koje će građani imati priliku vidjeti za koji dan. Radi se o trogodišnjem najmu dosta skupe opreme, ali vjerujem da će to biti nešto zanimljivo i raduje me da su vijećnici to prihvatili, te da će to dovesti nove posjetitelje na naš advent, rekao je Okroša.

U Općinu Dubrava stigla je i jedna odlična vijest, riječ je o rekonstrukciji državne ceste DC26, izgradnji pješačke staze u duljini od 2,4 km i postavljanju nove javne rasvjete.

– Rado se o dionici prema Sportskom centru Dubrava i dalje od kružnog toka, Ulica Ante Starčevića prema Zgališću, pojasnio je Okroša.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika