Nogometaši Čazme uspješno su polusezonu u 4. nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica priveli kraju. U zadnjem jesenskom kolu ugostili su Mladost iz Molva i pobijedili 1:0.

– Možemo reći da nam je sezona dobra, imamo 18 bodova što je više nego prošle godine na kraju jesenskog dijela prvenstva. Prvo poluvrijeme smo tradicionalno igrali slabo i dobro da nismo gubili, a u drugom smo napravili zamjene, bili smo bolji, imali puno šansi, zabili gol i mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitam dečkima na cijeloj polusezoni, nismo imali baš širok kadar, ali dečki su dali sve od sebe i čestitam im na tome. Idemo sad na odmor, pa na proljeće ponovno, rekao je nakon utakmice Nevijo Birt, trener Čazme.

Podsjetimo se, sezona je dosta loše počela, s nekoliko poraza, pa je zatim iznenada preminuo golman Danijel Kolovek Kolja što je također sve potreslo, no ipak, stvari su se posložile i u drugom dijelu prvenstva krenulo je na bolje.

– Kada smo u ljeto slagali ekipu za novu sezonu bilo nas je malo, ali na kraju smo ipak uspjeli okupiti ekipu, mada nas nema previše. Imamo 11, 12 standardnih, a i dečki s klupe se trude koliko mogu i daju svoj doprinos svakoj pobjedi – kazao je Birt i dodao kako će i dalje politika biti oslanjanje na domaće igrače.

– To je naša politika i ništa drugo. Probat ćemo vratiti neke koji igraju u Dubravi, Ivanić Gradu, i drugdje, neću sad o imenima, ali pokušat ćemo to ostvariti da ih imamo u kadru za proljeće, rekao je.

Čazma je u jesenskom dijelu prvenstva ostvarila 5 pobjeda, isto toliko poraza i 3 puta su Čazmanci odigrali neriješeno i ostvaren je plan da se na kraju jeseni bude u sredini tablice. Trenutno su na diobi 6. i 7. mjesta s Mladosti iz Molva, a s obzirom da Dinamo iz Predavca igra sutra protiv Garića, a Slatina protiv Mladosti iz Kloštra Podravskog vidjet ćemo na kojem mjestu će završiti polusezonu.

Standings provided by Sofascore