Foto/facebook Vatra

U Općini Farkaševac traju pripreme za ovogodišnju manifestaciju „Advent u Farkaševcu“. Kao i prošle godine kada je manifestacija zabilježila iznimno veliki broj posjetitelja tako i ove godine organizatori pripremaju bogat glazbeno-zabavni program, kao i raznoliku gastronomsku ponudu tijekom svakog petka i subote.

– Ove godine dolazimo u puno većem obujmu i možemo se pohvaliti s tri vikenda u kojima ćemo imati nastupe izvođača, a sam program će se odvijati tijekom četiri vikenda, kazao je načelnik Matija Copak.

Od izvođača dolazi Druga dimenzija, Vatra s akustik izvedbom i Svita, tako da će se pronaći za svakog ponešto. Što se tiče zabave u samom parku će sve goste zabavljati domaći izvođači, TS Tref, koji će svirati svakog petka.

– S velikim ponosom i zadovoljstvom mogu najaviti koncert regionalno poznate grupe Vatra koja ove godine obara sve rekorde na top listama! Ulaz je besplatan, a toga dana sve posjetitelje očekuje natjecanje u kuhanju paprikaša uz podjelu lovačkog paprikaša LD Srndać Bolč i košuta s ražnja u organizaciji AS lovnog turizma, najavio je Copak i dodao kako će Vatra koncert održati u centru Farkaševca 3. prosinca.

Uz glazbeno zabavni program ništa slabiji neće biti ni onaj gastronomski dio koji je sve oduševio prošle godine.

– Pripremamo čak pet natjecanja. Startamo kao i prošle godine s Farkaševačkom sarmijadom, a u sljedećim ciklusima čeka nas natjecanje u spremanju paprikaša, fileka i graha. Ono što imamo i ove godine je odabir najbolje farkaševačke kobase, a to je zapravo zatvoreno natjecanje između stanovnika Općine Farkaševac gdje u vrijeme kolinja biramo osobu koja je napravila najbolju kobasu na području općine – kazao je Copak.

Između ostaloga, na Adventu u Farkaševcu izlagat će i međunarodno prepoznat hrvatski kipar Mate Turić Mata CROata u sklopu prve FarkArt izložbe koja će ugostiti četiri umjetnika kroz četiri zasebne izložbe.

– Svi su dobrodošli u Farkaševac koji je mjesto dobrih i veselih ljudi, a veselimo se vidjeti nova lica i mnoštvo ljudi koji dolaze uživati kod nas. Svi ste pozvani, a naš advent je jedan od najljepših na istoku Zagrebačke županije i veselimo se dolasku svih onih koji će biti njegov dio, uputio je poziv načelnik Copak.