U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i okupacije Vukovara prije 31 godine, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba organizira 11. Biciklistički maraton za Vukovar. Kao svih prijašnjih godina i ove godine maraton se vozi od 15. do 18. studenog.

Dan kasnije, 18. studenog ujutro, na trideset prvu obljetnicu sloma obrane Vukovara, svi sudionici priključit će se Koloni sjećanja.

U Biciklističkom maratonu sudjeluju i ove godine supružnici Brankica i Davor Gibanjek koji su krenuli iz Čazme, a grupi će se priključiti u Ivanić gradu.

– Ovo je šesti put da zajedno putujemo biciklima za Vukovar. Razlog koji nas iz godine u godinu pokreće je ljubav prema tom gradu i žrtvi koju je u Domovinskom ratu dao, rekao nam je Davor.

Otkrio je da osim fizičkih priprema koje prolaze za taj daleki put imaju i psihičke.

– Put nije naporan u smislu same vožnje, najgore je vrijeme koje nam stvara dodatne napore na našem putu. Ali navikli smo, stisnemo zube i idemo dalje, dodao je Davor i pozvao Čazmanke i Čazmance da im se iduće godine pridruže na ovom putovanju.

Prije polaska na dug put zapalili su svijeće i odali počast preminulim braniteljima čazmanskog kraja, a podršku su im došli dati članovi HPD-a Garjevica