Prvi investitori najavili dolazak u gospodarsku zonu Farkaševac

Najvažnije teme 12. sjednice Općinskog vijeća Općine Farkaševac održane u večernjim satima 14. studenog bile su vezane uz najmlađe i uređenje gospodarske zone.

– Prošla sjednica bila je orijentirana na izgradnju 5 dječjih igrališta, a ovaj put se možemo pohvaliti donacijom Središnjeg ureda za demografiju i mlade od 286 tisuća kuna za izgradnju dječjeg igrališta uz Dječji vrtić Crvenkapica. Idemo s potpuno novim igralištem koje će proširiti gabarite našeg vrtića, rekao je načelnik Matija Copak. Radovi na izgradnji novog igrališta vrijedni su oko 650 tisuća kuna,  a uz donaciju Ureda za demografiju ostatak sredstava osigurala je Općina u svom Proračunu.

Dolaskom brze ceste Farkaševac je postao zanimljiv za ulaganja investitorima koji pokazuju interes za dolaskom u gospodarsku zonu, stoga će se krenuti u izradu Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone.

– Po prvi put u povijesti su se najavili dolasci investitora, a na nama je da riješimo svu papirologiju i sve procese koji vode tome da uredimo zonu kako bismo privukli i nove investitore. Svima nam je poznato da smo postali malo više od ruralnog kraja s otvorenjem brze ceste i prolaskom državne ceste. Područjem Općine Farkaševac prolazi puno prometa i ljudi, a nama je cilj da naši ljudi i oni koji prolaze imaju želje ovdje raditi, da im otvorimo radna mjesta i da Općina Farkaševac postane poželjno mjesto za rad, boravak i stanovanje, kazao je Copak. Investitor koji su najavili dolazak u Farkaševac vezani su uz poljoprivrednu djelatnost, u prvom redu otkup žitarica i ostalih poljoprivrednih proizvoda.

– Moram napomenuti da je želja tih investitora da potiču proizvodnju, primjerice krumpira na našem području i da samim time otvaraju pogone za preradu gdje bi se ti proizvodi plasirali na tržište – zaključio je Copak.