Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Javni poziv „Bespovratne potpore za digitalizaciju“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Bjelovarska tvrtka Image Enter d.o.o. prijavila se na poziv i odobren joj je projekt za digitalizaciju poslovanja, ukupne vrijednosti 940.839,20 kuna. Image Enteru odobreno je 68,99% bespovratnih sredstava, a to je i ukupan zatraženi postotak bespovratnih sredstava. Tehnološki park Bjelovar pripremio je projektni prijedlog.

– Vjerujem da će poduzetniku ovaj novac dobro služiti za daljnu digitalizaciju i daljnji razvoj njegove kompanije. Naš Tehnološki park se može pohvaliti dodatnim projektima koje radi, da ne govorim o projektu inGOV koji se upravo održava u gradskoj vijećnici vrijedan gotovo 130 tisuća Eura, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Direktorica Tehnološkog parka Dajana Vukmanić kazala je kako Park priprema projekte osim za svog osnivača, Grad Bjelovar, tako i za poduzetnike, poljoprivrednike i organizacije civilnog društva.

– Zadnji u nizu uspješno provedenih projekata je upravo digitalizacija poslovanja bjelovarske tvrtke Image Enter u svrhu povećanja konkurentnosti same tvrtke na tržištu i poboljšanja poslovnih procesa. Tehnološki park uz uslugu pripreme provedbe projekata ima uslugu savjetovanja i edukacija poduzetnika kao i onih koji tek planiraju uploviti u svijet poduzetništva. Upravljamo i Tehnološkim inkubatorom u kojem je trenutno smješteno 16 tvrtki s preko 100 zaposlenih osoba, kazala je Vukmanić.

Direktor Image Entera Ivan Turkalj kazao je da se tvrtka bavi specifičnim poslom, a to je rentanje hardverske opreme i imaju preko 4 tisuće uređaja u najmu, pa će im nova serverska infarstruktura koju su dobili kroz ova sredstva omogućiti brže odvijanje procesa čime će biti konkurentniji na tržištu.