3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Bjelovarske solo plesačice sportskog-plesnog kluba „H-8“ se iz Sarajeva vratile sa zapaženim uspjesima – Ramona Pečar izvrsna druga

Nove vijesti

Prošle je subote (12. studenoga), u Sarajevu održan prvi, povijesni sportsko-plesni turnir za solo plesačice pod nazivom „Sarajevo Open“. Isti je održan u organizaciji svjetske plesne federacije (WDSF), a nastupilo je oko 2000 plesačica iz: Austrije, Slovenije, Latvije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Sudilo je 12 međunarodnih licenciranih sudaca WDSF-a, a svoje su mjesto na ovom renomiranom natjecanju našle i članice bjelovarskog sportskog-plesnog kluba „H-8“. Bilo ih je sedam: Ramona Pečar, Lana Ivanika, Sara Haistor, Jana Polak, Ameli Koščak Vukobrat, Matea Prskalo te Hana Birač. 

Nadalje, u velikoj međunarodnoj konkurenciji Bjelovarčanke su ostvarile rezultate na koje je klupsko vodstvo izrazito ponosno. Sada ćemo ih navesti.

Lana Ivanika se u standardnim plesovima domogla polufinala gdje je naposljetku zauzela odlično 12. mjesto, dok se u latinsko-američkim plesovima morala zadovoljiti 18. pozicijom. Jana Polak je plešući standardne plesove bila izvrsna sedmoplasirana, a Sara Haistor je nakon otplesane poluzavršnice u standardnim plesovima bila 10. Također, Haistor je nastupala i u latinsko-američkim plesovima gdje je bila nešto slabije rangirana – 22. Ameli Koščak Vukobrat se još jednom pokazala u odličnom svjetlu i kao jedna od najvećih uzdanica bjelovarskog plesa. Naime, ona je poslije plasmana u polufinale pa zatim i finale u standardnim plesovima došla do visoke pete pozicije, dok je plešući latinsko-američkim stilom bila 21.

Matea Prskalo je išla stopama Koščak Vukobrat što znači da je u svojoj kategoriji, također nakon plesa u finalu standardnim stilom bila petoplasirana. Tako joj je zamalo izmaklo pobjedničko postolje, a očigledno je da je upravo ta peta pozicija bila najzastupljenija kod Bjelovarčanki jer je i Hana Birač doplesala do njega u standardnim plesovima. 20. je bila u latinsko-američkom stilu. Ramona Pečar, koja je ovom prilikom sveukupno otplesala čak 30 plesova – od četvrtfinala, preko polufinala pa sve do finala u obje plesne discipline je u jednoj od najbrojnijih kategorija (osnovci) ostvarila povijesne rezultate i, osvajanjem druge pozicije te srebrne medalje u standardnim plesovima te četvrtim mjestom u latinsko-američkom stilu se upisala u sam vrh plesne rang ljestvice solo plesačica. Također, ovo postignuće još više dobiva na težini kada kažemo da je Ramona plesala ozlijeđena (ozljeda koljena).

Rezultati svih plesačica su izuzetno vrijedni i zaslužuju sve pohvale obzirom na već izrečenu brojnost, odnosno snagu ovog povijesnog turnira. Stoga, sportsko-plesni klub „H-8“ ističe kako su ova postignuća dodatna motivacija te vjetar u leđa svima za daljnji rast i razvoj ovih plesnih disciplina.

Ako ste mislili da je ovime kraj ove super priče prevarili ste se. Naime, natjecanja su u Sarajevu održana i u nedjelju (13. studenoga), a bjelovarske plesačice su i tada došle do odličnih rezultata te osvojile mnoštvo kolajni.

Tako se Birač okitila zlatom u standardnim plesovima, a kući je ponijela i srebro do kojeg je došla u latinsko-američkim plesovima. Koščak Vukobrat je u standardnim plesovima također osvojila srebro, dok je petoplasirana bila u latinsko-američkim plesovima. Pečar je upotpunila bjelovarsku kolekciju srebrnih odličja ponijevši ga s pobjedničkog postolja u latinsko-američkim plesovima, dok se u standardnim morala zadovoljiti šestom pozicijom. Polak je do srebra stigla u standardu, dok je Prskalo broncu uzela u svojoj kategoriji istog plesa. Haistor je bila sedma u latinu te osma u standardu. Ivanika je uspješno otplesala polufinale latinsko-američkih plesova, no nažalost je ostala bez plasmana u veliko finale.

Trofejni bjelovarski plesni klub se zahvaljuje mnogobrojnim sponzorima, pravnim i fizičkim osobama koje su financijski pomogle odlazak njegovih plesačica na ova natjecanja u Sarajevo te zahvaljuje roditeljima na angažmanu oko organizacije. Također, klupsko čelništvo ističe kako se djeca i mladi i dalje mogu uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova pa i suvremenog kreativnog plesa – hip-hop-a te jazz dancea, a sve informacije se mogu dobiti na broj mobitela: 092/176-7466. Zaključno, iz klubu ističu i to da se svi zainteresirani već sada mogu javiti vezano za pripreme sportsko-školsko plesnog državnog prvenstva koje će se održati u Poreču slijedeće godine.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika