Ovaj je vikend (subota, 12. i nedjelja, 13. studeni) donio utakmice 12. kola Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon respektabilnih sedam osvojenih bodova iz četiri utakmice prošloga tjedna, Bjelovarsko-bilogorske momčadi su tražile još kvalitetnije predstave kako bi dodatno popravile dojam i razveselile sebe te svoje navijače. Tako su nogometaši garešničkog Garića, poslije nesretnog poraza u Slatini, u jednoj pravoj golijdi sada na svom terenu dočekali momčad Suhopolja koja je nekadašnji član najjačeg razreda hrvatskog nogometa, ali i koja trenutno uvjerljivo, sa svega četiri boda na svom kontu zauzima posljednje mjesto u ovom nogometnom društvu. Dakle, izabranici trenera Željka Rebrovića su s punim pravom očekivali sva tri boda kako bi se konačno domogli dvoznamenkastog broja bodova. Čazmanci su se otisnuli na put u Podravinu, odnosno Ferdinandovac gdje su snage odmjerili s tamošnjim istoimenim klubom, a u čijim redovima participira mladi Siniša Đipalo – ovdašnjim ljubiteljima nogometne igre jako dobro poznat lik. Treba kazati i to da je NK Čazma na ovo teško gostovanje otputovao osokoljen visokom prošlotjednom pobjedom nad već spomenutim sastavom Suhopolja pa su, shodno tome majstori trenera Nevija Birta željeli pružiti još jednu zapaženu partiju. Grubišnopoljska Bilogora 91 je također gostovala. Trener Dražen Ivanković je svoje igrače odveo u Molve gdje su oni tražili nastavak pobjedničkog niza, i to protiv jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti, dok je predavački Dinamo bio gost nogometaša Slatine. Momci s igrališta „Brana“ su u posve drugačijem raspoloženju od Grubišnopoljaca što znači da su oni na ovo gostovanje otišli s namjerom pokušati se trgnuti, odnosno konačno se početi podizati na ljestvici.

Stoga, i u ovotjednoj četvrtoligaškoj priči možemo govoriti o čak dva zvučna meča, a u prvom su Bilogorci, ništa ne prepuštajući slučaju trijumfirali krajnjim ishodom 0:3. Nadalje, u drugom su Predavčani stigli do svog cilja. Naime, svoje ovotjedne domaćine nadvisili su sa 0:2 te tako najavili možebitne bolje dane. Garićevci su sigurno, očekivano pobijedili suhopoljske nogometaše, a po posljednjem sučevu zvižduku bilo je 5:1 za Rebrovićeve izabranike. Njihovim stopama su išli i Čazmanci koji su se iz Podravine vratili s jednim bodom obzirom na činjenicu da je semafor po posljednjem sučevu zvižduku pokazivao 0:0.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili tri trijumfa. Samo jedna utakmica je završena podjelom bodova, dok nije pretrpljen niti jedan gubitak. To je vrijedno spomena obzirom da je ovo prvi ovakav slučaj ove sezone. Stoga, sveukupno je osvojeno rekordnih 10 bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon dvanaestog kola je i dalje onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On se i dalje nalazi na visokom drugom mjestu sa 31 bodom na svom kontu i uz razliku pogodaka od +28 (33:5). Nogometaši iz Predavca su osmi s brojkom 15 u rubrici bodovi (gol razlika im je -4; 17:21). Odmah iza njih, dakle deveti su Čazmanci koji imaju istovjetnih 15 bodova, ali i nešto slabiju razliku pogodaka. Naime, njihova je -8 (18:26). Najslabiji naš županijski kolektiv ovog nogometnog društva je garešnički Garić koji se može pohvaliti sa svega 12 osvojenih bodova te negativnom gol razlikom od -3 (22:25). Garešničani su 11.

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.