3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Profesor Goran Deželić dobitnik Plakete Obrtničke komore

Nove vijesti

Jedan od dobitnika Plakete Obrtničke komore na nedavnoj Skupštini županijske Obrtničke komore bio je i Goran Deželić, profesor strojarske grupe predmeta iz Srednje škole Čazma.

Ovo vrijedno priznanje za rad dobio je uoči 30. godišnjice rada u Srednjoj školi Čazma u kojoj je podučavao generacije majstora od automehaničara, tokara, bravara, instalatera, do u zadnje vrijeme automehatroničara. Zadnjih dvadesetak godina, otkako je Agencija za strukovno obrazovanje počela organizirati natjecanja, kao mentor sa svojim učenicima postiže zavidne rezultate i redovno sudjeluju na međužupanijskim i državnim natjecanjima.

– Nakon 30 godina nešto je ostalo iza nas. Danas su nekadašnji učenici vrijedni privrednici koji zapošljavaju današnje učenike i uzimaju ih na praksu i na svaki način doprinose društvu – rekao je Deželić i prisjetio se kako je kada je počeo raditi na predavanjima  koristio grafoskope i jednostavne makete, dok se danas koriste digitalni alati u nastavnom procesu.

– Nažalost još uvijek nam nedostaje opreme i cijelo ovo vrijeme nismo uspjeli dobiti kvalitetniju radionicu, no radi se na tome da se i taj problem riješi. Tada bismo mogli postaviti i nekoliko simulatora i neophodnu dizalicu za vozila. Sada se snalazimo s motorima koje imamo na stolovima i stalcima. Koristimo i dijagnostiku bez koje se ne može više danas raditi s modernim motorima i strojevima, ističe Deželić.

Uspoređujući prijašnje generacije srednjoškolaca s kojima je radio i današnje rekao je kako je današnja generacija digitalno pismenija, što je normalno jer je tehnologija otišla naprijed, pa kad dođu u srednju školu već znaju koristiti svakojake digitalne alate i nije im to problem pratiti u nastavi. – U školi samo svoja znanja nadograđuju i kasnije ih mogu promjeniti u struci, kaže Deželić. No, da bi znanje što lakše mogli nadograditi, ipak mora se reći da je to i zasluga Gorana Deželića za kojeg ne sumnjamo da će zanatu naučiti još veliki broj budućih majstora.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika