Prije nešto više od dva mjeseca ŽRK Bjelovar je pokrenuo školu rukometa za djevojčice od 2012. do 2015. godišta, a prošle nedjelje (6. studenoga) je započelo natjecanje u novooformljenoj mini rukometnoj ligi Sjever. Uspješno ga je organizirao rukometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije te je liga sačinjena od dvadesetak momčadi. Također, u ovoj hvale vrijednoj priči treba kazati kako, osim djevojčica participiraju i dječaci te u svemu ovome dolazi do mnoštva dječjeg smijeha, veselja i nezaboravnih trenutaka što je zapravo glavni cilj.

Nadalje, u bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka najmlađe članice bjelovarskog ženskog prvoligaša su odigrale svoje premijerne natjecateljske utakmice te su već u samom početku prezentirale svoj veliki sportski duh pa i ogromno lavlje srce. Bjelovarčanke su snage odmjerile protiv vršnjakinja iz: varaždinske Koke, ŽRK Novska 1 i 2 te Garešničanki. Postignuti rezultati će ostati u drugom planu sve dok ovakvi turniri razvijaju naše najmlađe omogućavajući im nova sportska iskustva te prijateljstva.

ŽRK-ice iduća iskušenja očekuju već 26. i 27. studenoga, a drugo kolo će se igrati u suorganizaciji bjelovarskog te kluba iz obližnjeg Velikog Trojstva. Isto tako, sve rukometašice treba pohvaliti te im čestitati na novim pothvatima koje su postigle. Želimo im puno veselih i sretnih sportskih trenutaka u budućnosti, a ovim putem ŽRK Bjelovar sve zainteresirane djevojčice rođene u razdoblju od 2012. do 2015. godine poziva da se pridruže školi mini rukometa kako bi svi zajedno pokazali da Bjelovar i dalje drži titulu rukometnog grada.