Čazmanke i Čazmanci svih generacija i ovoga će prosinca moći uživati u klizanju. Već od 2. prosinca počinje sezona klizanja u Čazmi i trajat će svakog dana osim Božića i Nove godine, od 10 sati ujutro do 21 sat uvečer, a petkom i subotom do 22 sata.

Klizalište će i ove godine biti smješteno na gradskom trgu u centru grada. Cijena klizanja se neće mijenjati u odnosu na ranije te će iznositi 20 kuna s najmom klizaljki.

– Klizalište u vrijeme Adventa je već dobro prepoznato i prihvaćeno kod naših građana kao dodatni sadržaj u našem gradu. Tako smo i ove godine kao i ranijih godina odlučili postaviti klizalište za naše građane. Cijena najma klizališta je oko 160 tisuća kuna. Ove godine uz klizalište bit će i različiti događaji kako bi bili zanimljivi brojnim posjetiteljima koji će posjetiti imanje Salajevih u Grabovnici. Postavljanje blagdanske dekoracije u gradu je u tijeku i vjerujem da će sve ono što pripremamo u blagdansko vrijeme biti zanimljivo našim građanima ali i brojnim gostima koji će u to vrijeme doći u naš grad – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

U najljepšem i najveselijem dobu godine građane i posjetitelje očekuje bogat adventski program. Ovogodišnje izdanje Adventa nastavlja tradiciju, ali nudi i brojne novitete.
Blagdanska događanja koja se pripremaju kreću 27. studenog tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće. Kao i prijašnjih godina veliki obol svemu tome dat će udruge i pojedinci s područja Grada Čazme koje se rado odazovu na manifestacije tijekom godine.

– Ja zahvaljujem svima koji sudjeluju u čazmanskom Adventu, koji postaje i prepoznatljiv. Tu je naša Turistička zajednica, tu su naše udruge i svi ljudi koji čine život u našem gradu. Svi oni će ovom prilikom pokazati što rade i čime se bave. Bit će to prilika da se u blagdansko vrijeme malo opustimo od svakodnevnih briga i da se posvetimo malo sami sebi, svojim obiteljima i svojim najmlađima – dodao je Pirak.

Grad Čazma i Turistička zajednica Grada Čazme i ove godine za svoje sugrađane i goste organiziraju doček Nove godine na otvorenom uz glazbu uživo.

– Kao i svake godine bit će organiziran doček Nove godine na trgu za naše građane. Bit će to prilika kao i svake godine da na trgu svi zajedno u veselju dočekamo Novu Godinu uz očekivanja da ona bude bolja od ove. Da bi bila bolja svatko od nas se u svom djelokrugu posla treba potruditi da učinimo život boljim, od nas političara do svih građana – istaknuo je Pirak.