Nakon što je 5. i 6. veljače održan 2.“DELTA WINTER SHOW ČAZMA 2022”, u organizaciji AK Delta iz Zagreba za njegovo treće izdanje neće trebati čekati veljaču 2023. godine, već će svi ljubitelji oktana u njemu moći uživati u prosincu.

– Nakon 2 Winter relija održana u veljači za koja smo u početku imali ideju da budu po snijegu, no klimatske promjene nam ne daju snijeg i onda smo ga pretvorili u makadamski, odnosno zimski, pada nam broj posada koje u veljači dolaze na natjecanje. Na prošlom je bilo samo 23 posade. U razgovoru s vozačima došli smo do zaključka da su u veljači u pripremi za novu sezonu. Kako većinu natjecanja voze na asfaltu onda im je prerada automobila na makadam u to vrijeme komplicirana. Poučeni iskustvom odlučili smo da reli prebacimo u 12. mjesec kada se formalno završava ova sezona i zato će ove godine biti dva relija u Čazmi i znatno više posada nego što ih je bilo u veljači. Očekujemo ih četrdesetak – rekao je Mato Šebalj voditeljih sportskih projekata AK Delta.

„3. Winter Rally Show Čazma 2022“ održat će 10. i 11. prosinca na širem području Čazme, a njegovu organizaciju podupiru uz domaćine, Grad Čazmu, i Bjelovarsko-bilgorska županija i Općina Ivanska, pa će u skladu s tim počasni pokrovitelji natjecanja biti bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marišić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. Razlike u odnosu na prošli reli su minimalne dodao je Šebalj.

– Prvog dana natjecanja 11:00 – 14:00 sati vozi se probni brzinski ispit tzv. shakedown od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima na makadamskoj cesti. Popodne u 16 sati je svečano otvaranje u centru Čazme nakon čega se vozi prvi brzinski ispit u centru grada, a nakon toga se ide u Ivansku i vraća ponovno u Čazmu na još jedan brzinski ispit. Drugi dan je sve identično kao na prošlom reliju u veljači. Vozi se od 9 ujutro od Donjeg Miklouša do Šimljanika, dva puta tamo i dva puta nazad i oko 16 sati bit će proglašenje pobjednika – kazao je Šebalj.

I na ovom reliju duž staze će biti postavljene obavijesti gdje je prostor za gledatelje, a gledatelji trebaju voditi računa o vlastitoj sigurnosti i da ne ulaze u zabranjene zone.

– Najgore bi bilo da se dogodi ozljeda gledatelja jer onda to dovodi u pitanje daljnje održavanje relija. Poziv upućujemo svima da dođu i uživaju, ali i slušaju upute redara i sudaca i vode računa o vlastitoj sigurnosti – zaključio je Šebalj.