Grad Bjelovar je nositelj projekta STEM-ajmo preko granica u Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Partneri u projektu su Caritas Vrhbosanske nadbiskupije iz Općine Kiseljak, BIH, Dječji vrtić Bjelovar i Socijalna zadruga Pružimo ruke.

– Gradu Bjelovaru je iznimno bitno ulagati u osnovnoškolsko obrazovanje i predškolsko obrazovanje. Tako smo u sklopu ovog projekta prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uspostavili jedan laboratorij tj. jednu opremljenu učionicu gdje se naša djeca mogu igrati ali i učiti, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i dodao kako je projekt financiran od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 505.558,06 kn, a ministarstvo sufinancira projekt u iznosu od 214.000,00 kn.

Osim bjelovarskih mališana vrijednu opremu su dobili i mališani u Dječjem vrtiću “Sveta obitelj” u Sarajevu.

– Zahvaljujući ovom projektu opremamo jednu multimedijalnu dvoranu, koja će nam pomoći da u daljnjoj suradnji s Gradom Bjelovarom i bjelovarskim vrtićima, ali i svim drugima imamo transfere znanja koji će biti puno brži i jednostavniji, istaknula je Dragana Peka-Guska, pomoćnica ravnateljice Dječjeg vrtića “Sveta obitelj” Sarajevu.

Na suradnji s vrtićem „Sveta obitelj“ ali svojim osnivačima Gradu Bjelovaru zahvalila je ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.

– Ovaj laboratorij uvelike će koristiti Dječjem vrtiću Bjelovar, podići će razinu rada s djecom predškolske dobi. Sretni smo što imamo vlasnika i osnivača koji nas prati i ovo je samo nastavak od prošlih godina u kojima smo već neke projekte prošli i nadamo se da ćemo tako i nastaviti, kazala je Lauš i dodala kako je zahvaljujući ovom projektu nabavljena suvremena didaktička i tehnološka oprema, koja će se koristiti za znanstvena područja iz fizike, biologije i kemije.