Ovaj je vikend (subota, 5. i nedjelja 6. studeni) donio utakmice 11. kola Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon šest osvojenih bodova iz tri utakmice prošloga tjedna, Bjelovarsko-bilogorske momčadi su tražile još kvalitetnije predstave kako bi dodatno popravile dojam i razveselile sebe te svoje navijače. Tako su nogometaši garešničkog Garića, poslije visoke pobjede nad Čazmancima na svom terenu, pobjede koja im je zasigurno pružila jedan motiv za nastavak sezone sada gostovali u Slatini kod istoimenog domaćina u nadi da mogu do novog pozitivnog završetka. NK Dinamo Predavac je pred svojim navijačima zaigrao protiv momčadi Borca iz Imbriovca u čijim redovima od ove sezone participira Pejo Kuprešak, ovdašnjim nogometnim zaljubljenicima jako dobro poznat lik, a svoje su ovotjedne goste izabranici trenera Nikole Papca dočekali s mišlju kako konačno, nakon tri dvoboja bez ijednog osvojenog boda mogu kvalitetno igrati te time stići do pozitive na semaforu kako bi se konačno počeli podizati na ljestvici. Idući susret jest onaj između grubišnopoljske Bilogore 91 i nogometaša Ferdinandovca, a ovaj četvrtoligaški uvod ćemo okončati dvobojem Čazme i Suhopolja.

Stoga, i u ovotjednoj četvrtoligaškoj priči možemo govoriti o čak dva zvučna meča, a u prvom su igrači Bilogore 91 Grubišno Polje i Ferdinandovca odigrali pravi prvenstveni derbi. Naime, ovdje je riječ o dva sastava sa samog vrha ukupnog poretka (Bilogorci drugoplasirani sa 25, a Podravci četvrtoplasirani sa okruglih 20 bodova prije ovih 90 minuta). Naposljetku svih uzbuđenja ovaj je derbi, u kojem je favorita bilo jako teško prognozirati okončan pomalo iznenađujuće visokim domaćim slavljem od 3:0. Drugi jest onaj odigran u Čazmi gdje su se sučelila dva kluba iz donjeg doma. NK Čazma je tu ipak nešto bolje plasiran (10. sa 11 bodova, dok su Suhopoljčani posljednji – 14. sa svega četiri boda na svom kontu) pa se status favorita ipak mogao pripisati domaćinima. Na kraju, igrači trenera Nevija Birta su taj status uspjeli opravdati jer su nekadašnjeg člana najjačeg razreda hrvatskog nogometa kući ispratili savladavši ga sa 5:0 tako učvrstivši svoj status. Nadalje, Garešničani su poraženi u pravoj golijadi. Naime u utakmici s čak sedam golova su izgubili 4:3, dok su na predavačkoj „Brani“ bodovi podijeljeni nakon još jedne golijade. Tamo je naime bilo 2:2.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili dva trijumfa. Samo jedna utakmica je završena podjelom bodova, a pretrpljen je jedan gubitak. Stoga, sveukupno je osvojeno sedam bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon jedanaestog kola je i dalje onaj iz Grubišnog Polja. On se nalazi na visokoj drugoj poziciji sa 28 bodova na svom kontu i uz moćnu razliku pogodaka od +25 (30:5). Nogometaši iz Čazme su sada deveti s brojkom 14 u rubrici bodovi (gol razlika -8; 18:26). Odmah iza njih, dakle deseti su igrači predavačkog Dinama koji su u dosadašnjem dijelu sezone sakupili 12 bodova uz razliku pogodaka -6 (15:21), dok su Garešničani 11. Oni se mogu pohvaliti sa svega 9 bodova i gol razlikom -7 (17:24).

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva, ali i našu bogatu fotogaleriju iz Predavca.