„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 8. KOLO – LIGA B:

RK TROGIR – RK BJELOVAR 37:30

Rukometaši Bjelovara nastavljaju sa svojom ovosezonskom prvenstvenom agonijom. Naime, izabranici trenera Josipa Pećine su u ovotjednom 8. kolu „Paket 24 Premijer“ lige – lige B danas (nedjelja, 6. studenoga) gostovali u Trogiru gdje su doživjeli već peti poraz. Bjelovarčani su u Dalmaciji izgubili uvjerljivim rezultatom 37:30 čime su ostali bez jako važnih bodova za budućnost, odnosno bodova koji će se sasvim sigurno prenositi u ligu za opstanak koja je za njih sve izvjesnija. Isto tako, važno je kazati i to kako je RK Trogir bjelovarskog Premijerligaša savladao s većom razlikom pogodaka negoli što su to članovi bjelovarske momčadi učinili na svom terenu u prvom ovosezonskom ogledu ova dva kluba pa je to još jedna otegotna okolnost za momke iz rukometnog grada kojima nije pomoglo niti devet egzekucija kontinuirano dobrog Vanje Šehića, gol manje Domagoja Grizelja pa niti stopostotan učinak (5/5) Amona Vidovića.

Dakle, obzirom na sve izrečeno, sasvim je jasno kako se s punim pravom i opravdanim razlozima postavlja pitanje je li vrijeme za smjenu trenera Pećine koji nam se prilikom povratka iz Trogira javio posve neraspoložen. Stoga, evo što nam je kazao.

– Odmah nakon utakmice sam se čuo s predsjednikom Kudumijom te smo za sutra ujutro dogovorili sastanak. Nešto se mora promijeniti, no ne želim donositi nagle odluke. Sjest ćemo, u miru razgovarati o cjelokupnoj situaciji, a potom odlučiti što te kako dalje – kratko nam je poručio trener bjelovarskih rukometaša.

Nadalje, kada je riječ o samim zbivanjima na trogirskom parketu recimo da se RK Bjelovar dobro, dapače odlično držao u prvih 30 minuta. Naime, Pećinini majstori su dostigli domaće vodstvo od tri pa čak i četiri zgoditka u pojedinim trenucima te su na predah otišli s dva gola viška. Semafor je pokazivao 16:18. Međutim, ključ ove priče je bio sam početak drugog poluvremena kada su Trogirani imali čak tri igrača više na terenu što su znali iskoristiti. Najprije su poravnali ishod, da bi potom, unatoč velikoj gostujućoj borbenosti u 48. minuti Bjelovarčanima „pobjegli“ na +5 (28:23) i nakon toga stečenu prednost rutinski održavali. Čak štoviše, uspjeli su je i povećati do konačnih, već utvrđenih 37:30.

I sada, kao zaključak možemo konstatirati kako će nadolazeći ponedjeljak biti izuzetno zanimljiv, turbulentan u prostorijama RK Bjelovar, a o svim događanjima ćemo vas, kao i do sada pravovremeno informirati na našem portalu.