Foto/pixabay

Općina Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji ima dobre vijesti za svoje stanovnike. Svim će kućanstvima, bez obzira na imovinski status, isplatiti po 1000 kuna jednokratne pomoći za režijske troškove.

Jedine uvjete koje mještani moraju ispunjavati jesu imati prijavljeno prebivalište na području Općine odnosno na adresi nekretnine za koju podnosi zahtjev za režijske troškove kućanstva, nekretnina za koju se podnosi zahtjev mora biti na području Općine te biti vlasnik ili suvlasnik nekretnine za koju se podnosi zahtjev za režijske troškove kućanstva.

Međutim, to nije sve. Iduće godine će svi samci stariji od 55 godina, umirovljenici, korisnici socijalne pomoći i mladi do 45 godina koji su vlasnici ili suvlasnici kuće dobiti pomoć od čak 5000 kuna odnosno 663,61 euro dok će sva ostala kućanstva dobiti potporu od 2500 kuna odnosno 331,80 eura.

– Prema našim procjenama na području općine je 550 naseljenih kućanstava. To znači da ćemo u ovoj godini za pomoć izdvojiti oko 550.000 kuna, a u idućoj procjenjujemo da će to biti iznos od oko 2,5 milijuna kuna. Novonastalom situacijom povećanja cijene energenata na tržištu ovom će se odlukom mještanima olakšati prevladavanje razdoblja povećane cijene režijskih troškova. Ujedno želimo da i oni osjete korist od rasta plinske rente – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve, piše podravski.hr. 

Mještani već mogu predati zahtjeve za pomoć u općinskoj upravi, a uz osobnu iskaznicu i broj tekućeg računa moraju dostaviti neslužbenu kopiju ili presliku zemljišno-knjižnog izvatka za nekretninu.

– Za ovu godinu zahtjevi se mogu podnijeti do 16. prosinca, dok će za iduću godinu biti raspisan novi javni poziv te će svi opet morati predati zahtjev – dodao je Zdravko Ivančan.