Svaki čovjek koji je religiozan teži ostvariti svoje ciljeve uz Boga. Na životnom putu često nam se događaju svakakve predvidive i nepredvidive stvari u kojima nam je vjera oslonac. Tražite idealne jutarnje molitve kojima će vaš dan započeti lijepo?

Na portalu citati.eu možete pronaći brojne molitve za sve prilike. Molitve su razvrstane prema njihovoj namjeni u određenim životnim trenucima pa odaberite one koje su vam najpotrebnije.

U nastavku ćemo vam detaljnije objasniti što je to dobra molitva, kada Bog uslišava molitve te ćemo vam dati prijedlog jednostavnih i kratkih molitvi za početak vašeg dana.

Molitva je religiozni čin kojim se obraćamo Bogu. Kada čovjek moli on razgovara s Bogom, zahvaljuje mu se na nečemu ili ga za nešto moli.

Razlikujemo tri vrste molitve: unutarnja (mislima razgovaramo s Bogom), usmena (misli i želje popratimo riječima) ili pjevana (pjevamo pobožne pjesme). Najbolja molitva zasigurno je sudjelovanje na svetoj misi, ali razgovarati s Bogom – moliti, treba svaki dan.

Usmena molitva može biti strukturirana i unaprijed napisana kako bi se namjenski molilo ili izgovorena svojim riječima i sastavljena kao razgovor. Ako nemate inspiraciju za smišljanje vlastite molitve, najbolje molitve na internetu će vam ponuditi savršeni odabir za bilo koju namjenu.

Katoličke molitve mole se u razne svrhe, a to mogu biti: jutarnje molitve, molitve prije učenja, molitve protiv zla, molitve za ljubav,molitve svecima (molitva svetom Anti, molitva svetom Josipu itd.), molitve za djecu, molitve za ozdravljenje, molitva za mir, večernje molitve i mnoge druge.

Kada Bog uslišava molitve?

Moliti možemo u svakom trenutku jer su svi trenuci prikladni za molitvu. Ako se pitate kada Bog uslišava molitve, ovisi li to o molitvi koju molite ili o mjestu i vremenu kada molite, moramo vam reći da uslišanje molitve ne ovisi ni o jednom takvom čimbeniku.

Ključna stvar zbog koje Bog ponekad ne usliši molitvu je vjera. Čovjek u kojem postoji sumnja, koji se nije u potpunosti predao Bogu i ne moli iskreno neće dobiti uslišanje svoje molitve.

Boga treba slijediti i prepustiti mu pravo da upravlja našim životom kako on želi. Ponekad nam Bog daje sitnice, a mi smo molili za krupniju stvar. Tada treba imati povjerenja u njega jer on zna zašto pojedine izazove stavlja pred nas i koliki križ možemo nositi na svojim leđima. Zato je potpuna predanost i vjera jedini način na koji Bog može uslišiti naše molitve.

Jednostavne molitve za tvoj dan

Svaki dan je najbolje započeti molitvom. Jutro je puno ljepše kada se prepustimo u Božje ruke i zamolimo ga za lijep ostatak dana i ispunjenje svih zadaća koje nam slijede.

Donosimo vam jednu jutarnju molitvu koju možete moliti svaki dan:

“Oče, o Sveti Bože, molim Te, pomozi mi izbjegavati grijehe

i odupirati se današnjim iskušenjima kao što je Isus učio svoje učenike i

„ne uvedi me u napast, nego izbavi me od Zloga!“ (Mt 6,13).

Znam da se neprijatelju ne mogu oduprijeti bez Tvoje pomoći.

Slabašan sam pred zlim duhovima

jer se ne borim protiv tijela i krvi, već protiv moćnih,

zlih duhovnih bića koja čine sve kako bih ja posrnuo (Ef 6,12).

Podsjeti me da se danas, ali i svakog idućeg dana

naoružam Božjom opremom kako bih bio što sličniji Isusu (Ef 6,13-17).

To je moja današnja jutarnja molitva u ime

Tvoga divnog Sina, Isusa Krista. Amen.”

Od mnoštva različitih molitvi na internetu odaberite jutarnje molitve s ovog portala koje su vama najljepše. Mi vam preporučujemo jutarnju molitvu Gospi ili jutarnju molitvu Ocu Nebeskom.

Ako trenutno prolazite kroz težak period u životu i vidite utjecaj zla na vas i ljude koji vas okružuju, trebate moliti molitvu protiv zla, imati vjere i prepustiti svoj život u Božje ruke.

Isto tako, dobro je moliti molitvu za ljubav, bez obzira jeste li sretno zaljubljeni, u braku ili prolazite kroz ljubavni brodolom. Molitva za ljubav će vam pomoći ne samo u ljubavi prema osobi koju volite već i u dijeljenju ljubavi prema svim ljudima koji vas okružuju. Samim time i vi ćete biti blagoslovljeni ljubavlju.

Kratke molitve

Današnji način života je užurban. Vjerojatno ne stignete obaviti kućanske poslove, brinete o djeci i jurite na posao, a želite se posvetiti i vjeri i svakodnevno moliti.

Tada je najbolje zapamtiti neke kratke molitve koje možete izmoliti u sebi ili naglas te se na taj način obratiti Bogu tijekom svakodnevnih aktivnosti.

U tom slučaju odaberite neku od ovih prekrasnih i kratkih molitvi:

“Oče nebeski, zahvaljujem Ti za ovaj dan!

Kako dan počinje, molim Te da paziš na moju obitelj i mene.

Zaštiti nas i učini da tvoja radost bude naša snaga.”

“Oče, hvalim te i slavim!

Zahvaljujem Ti za ovo jutro.

Hvala Ti što danas činiš sve u svojoj moći

za moju obitelj, zdravlje i sreću.

Zahvaljujem Ti što ćeš me voditi i poučavati.

Pomozi da se moje srce i moj um preobraze u tvoju sliku.

Podari mi glad za Riječju Tvojom

koja predstavlja Istinu. Očisti me i pomozi mi.

Amen.”

“Gospodine Isuse Kriste, s ovim danom

Ti mi daješ novu priliku, novu prigodu,

da Tebi u malim stvarima poslužim Tvojoj braći.

Daj mi strpljivosti i ljubavi za sve,

koji bi inače bili samo ismijani, iskorišteni i prezirani.

I Ti pokazuješ strpljivost prema meni.

unatoč svih mojih grijeha dao si mi novi dan.

Zahvaljujem Ti na tom daru.”

Na portalu citati.eu uz brojne molitve možete potražiti i različite ideje za kreiranje čestitki za sve prigode ili citate koje možete u njih napisati. Tamo se također nalaze i vicevi, vijesti kao i razne druge stvari pa vam želimo ugodno čitanje.