Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar su u noći sa subote na nedjelju 29./30. listopada, proveli preventivno represivnu akciju radi sprečavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih, a koja se manifestiraju u vidu narušavanja javnog reda i mira, nedozvoljenih noćnih izlaska, udaljenja iz obiteljskih domova, bjegova iz domskih ustanova, prosjačenja, skitnje, konzumiranja sredstava ovisnosti na javnom mjestima (alkohol, psihoaktivne tvari, duhanski proizvodi), protupravna sudjelovanja u igrama na sreću, devastiranja društvene ili privatne imovine te kršenja prometnih propisa.
 
U akciji su nakon 23 sata, odnosno od 00.15 sati do 02.30 sati u Bjelovaru zatekli pet osoba mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili odrasle osobe u koje roditelji imaju povjerenja.
 
Maloljetnici su privedeni u prostorije policije. Pozvani su im roditelji koji su došli u policijsku postaju te ih preuzeli.
 
U vezi nedozvoljenog noćnog izlaska, slijedi obavijest centru za socijalnu skrb Bjelovar, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.