Ova je subota (29. listopada) donijela nastupe naših četvrtoligaških klubova u jubilarnom, 10. ovosezonskom kolu Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon svega tri osvojena boda iz tri utakmice prošloga tjedna, Bjelovarsko-bilogorske momčadi su tražile kvalitetnije predstave kako bi popravile dojam i razveselile sebe te svoje navijače. Tako su nogometaši garešničkog Garića na svom travnjaku dočekali Čazmance u još jednom županijskom derbiju, a oba sastava su istrčala sa željom predstaviti se u što boljem svjetlu kako bi se podigla na prvenstvenoj ljestvici. NK Bilogora 91 Grubišno Polje je gostovao u Suhopolju kod istoimenog domaćina te nekadašnjeg člana najjačeg razreda hrvatskog nogometa. Grubišnopoljci su i u ovih 90 minuta nosili status velikog favorita obzirom na stanje ukupnog poretka pa treba kazati kako se s potpunim pravom očekivao njihov puni plijen. Ovaj uvod ćemo i ovoga puta završiti s nogometašima predavačkog Dinama. Naime, trener Nikola Papac je svoje majstore poveo u Pitomaču kod trenutnog prvenstvenog lidera te stoga možemo govoriti kako je ovo za momke s igrališta „Brana“ bila treća uzastopna super teška utakmica.

Stoga, i u ovotjednoj četvrtoligaškoj priči možemo govoriti o čak dva zvučna meča, a u prvom su igrači Garića konačno pronašli put do trijumfa. Pred svojim su navijačima savladali NK Čazma super uvjerljivim krajnjim ishodom 4:0 na taj im način pruživši barem mrvicu zadovoljstva. Kako će se njihova sezona razvijati u budućnosti bit će jako zanimljivo pratiti. Drugi se zbio u Pitomači gdje su pobjedu ipak, prema očekivanjima odnijeli domaćini. Bilo je 2:0 pa će Papac i njegova momčad bolje dane morati još malo pričekati. Suhopoljčani nisu imali niti najmanje prilike protiv Bilogore 91 Grubišno Polje jer je tamošnji semafor po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 1:3 za momke trenera Dražena Ivankovića.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili dva trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok su isto tako pretrpljena dva gubitka. Stoga, sveukupno je osvojeno šest bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon desetog kola je onaj grubišnopoljske Bilogore 91. On se nalazi na visokom drugom mjestu s odličnih 25 bodova na svom kontu i uz razliku pogodaka od +22 (27:5). Nogometaši iz Predavca su deveti s brojkom 11 u rubrici bodovi. Njihova gol razlika je -6 (13:19). Odmah iza njih su se smjestili Čazmanci s istovjetnih 11 bodova, ali puno slabijom razlikom pogodaka od -13 (13:26), dok su Garićevci 11. Nogometaši trenera Željka Rebrovića do sada su prikupili skromnih devet bodova te je njihova gol razlika također -6 (14:20).

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.