Četvero učenika Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar prošlog tjedna ostvarilo je sjajan uspjeh na međunarodnom natjecanju u Italiji. Natjecanje je održano u gradu Senigalliji u organizaciji AEHT-a, Europskog udruženja škola u sektoru turizma i ugostiteljstva, a naši učenici su u jakoj konkurenciji osvojili čak dva druga, jedno treće i jedno četvrto mjesto. U povodu tog značajnog uspjeha, učenike, mentore i ravnatelja škole primio je župan Marko Marušić sa zamjenicom Marijom Jungić i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andreom Prugovečki Klepac.

– Čestitam vam na sjajnom rezultatu koji ste postigli na tom najvećem međunarodnom natjecanju za učenike iz sektora turizma i ugostiteljstva. Biti uspješan u nečemu na razini škole već je mnogo, a kamoli na međunarodnom natjecanju na kojem sudjeluje više od 400 sudionika iz čak 40 zemalja. Svaka vam čast, vi i vaši mentori zavrijedili ste sve čestitke – kazao je župan napominjući da je njihov uspjeh još i veći jer su se natjecali sa studentima. Naime, više od 90 posto sudionika bilo je starosti između 20 i 25 godina.

Župan je napomenuo da je taj uspjeh najbolja potvrda kvalitetnog rada u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi na što svi možemo biti ponosni.

Učenici i njihovi mentori župana i njegove suradnice upoznali su s detaljima svojih izvedbi te organizacijom i disciplinama samog natjecanja. Bjelovarski učenici sudjelovali su u četiri discipline i to:

-disciplina Tourist Destination – učenica Marija Markovinović osvojila 2. mjesto

(mentori Jasmina Damjanović i Vedrana Viljevac)

disciplina Front Office – učenica Elena Jaušić osvojila 2. mjesto

(mentori Jasmina Damjanović i Vedrana Viljevac)

disciplina Barist – učenik Marko Đipalo osvojio 3. mjesto (mentor Bojan Mušić)

Disciplina Culinary art – učenik Dorijan Kliček osvojio 4. mjesto (mentor Zlatko Pavičić i Igor Grgić)