U Varaždinu je prošle subote (22. listopada), u organizaciji tamošnjeg plesnog kluba održano bodovno međunarodno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima te međunarodni otvoreni bodovni turnir. Sudjelovalo je 26 klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja sa preko 360 plesačica i plesača. Sudilo je 12 sudaca, a na natjecanju su participirali i članovi bjelovarskog plesnog kluba „H-8“.

Oni su osvojili 13 medalja. Ramona Pečar je došla do zlata na bodovnom turniru u latinsko-američkim plesovima, dok je u standardnim bila srebrna. Hana Birač se okitila broncom plešući standardne plesove, Ameli Koščak Vukobrat je u obje konkurencije bila drugoplasirana, a Sara Haistor je također doplesala do druge stepenice pobjedničkog postolja u latinsko-američkim plesovima. Matea Prskalo je bogate bjelovarske vitrine ukrasila još jednom broncom, dok je njezinim stopama išao i plesni par Arijan Marković/Glorija Berec. Ovome dodajmo kako je Leon Grgić bez konkurencije osvojio obje te kući odnio dvije zlatne kolajne.

Dobar plasman koji nažalost nije bio dovoljan za medalju su ostvarili: Lana Pogledić, Marta Novaković, Jana Polak, Erika Kiđemet, Tia Ivana Palata, Mateja Kolarić, Lana Ivanika i plesni par Borna Kovačević/Petra Filipan. Naglasimo kako su posljednje navedeni došli do četvrte pozicije, odnosno, bili su na korak do postolja u latinsko-američkim plesovima.

Na Open međunarodnom turniru za bodove i međunarodnu rejting listu u sportsko nadmetanje su ušle: Ramona Pečar koja je osvojila obje plesne discipline (kategorija osnovci), Hana Birač; šesto mjesto u standardnim plesovima i deveto u latinsko-američkim (kategorija starija mladež) te Ameli Koščak Vukobrat koja je u oba svoja nastupa došla do četvrte pozicije.

Klupski čelnici su zadovoljni postignutim rezultatima svojih članova uz nadu da će sljedeće natjecanje, koje se održava u Zagrebu pokazati da se može još bolje. Također, i ovoga puta zahvala za veliku podršku ide Gradu Bjelovaru, Sportskim zajednicama grada te Županije.

Za kraj ove priče još jednom kažimo i to kako su krenuli treninzi suvremenog plesa; hip-hopa te jazz dancea, a sve informacije možete dobiti na broj mobitela 092/176-7466. Isto tako, navedeni plesni prvaci su odnedavno u kategoriji sportskih plesova te kao takvi ulaze u školska i nacionalna natjecanja.