DRUGA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA ZAPAD; 2. KOLO:

MNK NOVI MAROF – MNK BJELOVAR 3:2

Bjelovarski malonogometaši niti u drugom prvenstvenom nastupu ove sezone nisu uspjeli doći do pozitivnog ishoda. Naime, mlada bjelovarska momčad je poražena na gostovanju u Novom Marofu sa 3:2, i to nakon preokreta u drugom poluvremenu. Treba reći kako su igrači trenera Željka Ostrmana puno bolje i kvalitetnije izgledali u ovih 40 malonogometnih minuta negoli što je to bio slučaj prošloga tjedna pred domaćim navijačima protiv prvog favorita prvenstva – HMNK Rijeka, no sada je nedostajalo sportske sreće. Prvi dio dvoboja je okončan rezultatom 1:2 za MNK Bjelovar uz naznaku kako je novopridošli Karamarković zatresao vlastitu mrežu tako pruživši nadu domaćinima.

Nadalje, upravo ta Karamarkovićeva nesreća je ionako čvrstim, žustrim, borbenim Novomarofljanima dala vjetar u leđa pa su oni već na početku drugih 20 malonogometnih minuta u potpunosti okrenuli stvari u svoju korist. Učinili su to na način da su objeručke prihvatili nove gostujuće pogreške te su sebi i svojim gromoglasnim navijačima pružili razlog za veselje. Shodno razvoju događaja, gostima nije preostalo ništa drugo nego sve karte baciti u napad pa su i ovoga puta pokušali s taktikom vratar/igrač. U takvom odnosu snaga težište igre se preselilo pred novomarofski gol, ali organizirana obrana domaćeg drugoligaša je za sve bjelovarske nalete pronašla rješenje.

MNK Bjelovar će svoje premjerne ovosezonske bodove morati još malo pričekati

Također, kažimo i to da MNK-ovci opet nisu imali sreće. To u prijevodu znači da su već nekoliko puta spominjani Karamarković, odnosno Pavličević pogađali vratnice pa su se svi članovi gostujuće delegacije nakon svih mogućih i nemogućih propusta iznova mogli samo uhvatiti za glavu. Dakle, Ostrman te njegovi majstori su svom ovotjednom domaćinu bili primorani stisnuti ruku u znak priznanja poraza, a ono što im sada slijedi je dvoboj nacionalnog kupa. Suparnik će im biti najteži mogući – omiški Olmissum, i to u tamošnjoj dvorani „Ribnjak“ (subota, 29. listopada; 20 sati). Omišani spadaju u sam vrh hrvatskog malog nogometa pa je sasvim jasno kako Bjelovarčanima jedino preostaje pokušati skupo prodati kožu. Hoće li u tome uspjeti, odnosno kako će se tamo provesti vidjet ćemo, a zaključno vam donosimo Ostrmanove riječi po ovom novomarofskom gubitku.

Željko Ostrman

–U Novi Marof smo otišli pokušati osvojiti bodove, međutim nije se dogodilo. Nakon svega viđenoga ostaje žal što nismo došli barem do jednoga, ali očigledno smo se nekom negdje zamjerili. Neće nas, a MNK Novi Marof je momčad koja zna kazniti svaku pogrešku. Nažalost, tako je bilo i ovoga puta pa se sada moramo okrenuti budućnosti. Baš kao što je to bilo prošle sezone, i ove nas raspored na početku ne mazi. Prije nastavka prvenstva, odnosno domaće utakmice protiv Gorice nas očekuje put u Omiš gdje nas čeka sudionik malonogometne Lige prvaka. Dakle, jasno je da je pred nama teško razdoblje, ali ćemo se boriti i preostaje nam se nadati boljim danima – kazao nam je bjelovarski malonogometni strateg.