OPG Filić iz Stančića jedan je od višegodišnjih korisnika potpora za poljoprivredu Grada Bjelovara. Uz pomoć prošlogodišnje potpore posađeno je 250 sadnica lješnjaka. Ove godine su pak za izdavanje certifikata o ekološkoj proizvodnji dobili gradsku potporu u iznosu nešto većem od 1 300 kuna.

OPG Filić danas je obišao zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić i ostao impresioniran onim što je vidio.

– Ovo je jedno malo poljoprivredno gospodarstvo vlasnice Milene Filić i to je ono što Grad Bjelovar želi poticati. Čuli smo kako se gospođa muči s proizvodnjom i poljoprivredom, jer nije lako biti poljoprivrednik. Grad Bjelovar potiče poljoprivredu i poljoprivrednike kao što je gospođa Milena Filić – kazao je Brajdić i dodao kako je samo ove godine Grad Bjelovar svojim mjerama pomogao 180 poljoprivrednih gospodarstava s iznosom od 500 tisuća kuna.

– Nije ovdje bitan iznos i nisu to velika sredstva, ali su namjenska, upravo za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, rekao je Brajdić.

Uz ekološku proizvodnju voćaka, gospođa Filić proizvodi i ekološko povrće koje prodaje ponajviše u Zagrebu, ali i na kućnom pragu u Stančićima br. 53. Gospođa Filić je tom prilikom zahvalila Gradu Bjelovaru na potporama te izjavila da joj one puno znače.