Župan Marko Marušić i načelnik općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac u pratnji v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije Nataše Koronc obišli su novoasfaltiranu cestu u Vrbici, rubnom selu te općine s 40-tak kućanstava. Izgrađena prije 40 godina, donedavno je bila jedna od najlošijih prometnica na području Županije. Pitanje obnove mještani su pokrenuli još 2009.-te, ali sve do sada nije bilo sluha.

Obnovu su zajednički financirali ŽUC BBŽ i općina V. Trojstvo. Župan Marušić ovom prigodom istaknuo je važnost zajedničke suradnje županije s općinama.

– Ova cesta dokaz je da su nam stanovnici općine Veliko Trojstvo važni. Nakon niza godina zajedničkim smo snagama uspjeli završiti 2 kilometra dugu dionicu na radost mještana sela Vrbica. Znamo da stanovnici očekuju više asfaltiranih kilometara, ali ponavljam, paralelno s asfaltiranjem dionica smanjujemo dug ŽUC-a – kazao je župan Marušić istaknuvši da je naslijeđeni dug te županijske ustanove u godinu dana s 29 milijuna kuna smanjen na malo manje od 11 milijuna.

Oduševljenje radi novih asfaltiranih kilometara nije skrivao načelnik općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac.

– Novoasfaltirana prometnica financirana je u omjeru 50 posto općinskim sredstvima i 50 posto iz proračuna Županijske uprave za ceste. To je još jedna dobra suradnja općine i naše županije – istaknuo je načelnik i dodao kako je na općinskom području u vidljivo lošem stanju cesta u Mišulinovcu, a razlog je pojačan promet teretnih vozila Hrvatskih šuma i INA-e.

V.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije Nataša Koronc naglasila je važnost dobre suradnje ŽUC-a s općinama i gradovima te Bjelovarsko-bilogorskom županijom, kao preduvjeta za ostvarenje zadanih ciljeva u sljedećoj godini.

– Financijsko stanje naše tvrtke je sve bolje. Borimo se da postignemo financijsku stabilnost. Na području općine Veliko Trojstvo asfaltirali smo dvije dionice, ovu u Vrbici i jednu u Paulovcu. U Izradi je plan za sljedeću godinu. Nadamo se da ćemo u suradnji sa županijom uspjeti ispuniti sve zadane ciljeve – kazala je Koronc.

Izvor: bbz.hr