Općini Berek, kako je izvijestilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prihvaćen je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Bereku, a za koje će ostvariti bespovratnih više od 4,5 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvjestilo nas je da smo prošli prve provjere i da zadovoljavamo sve uvjete i ostvarili smo bespovratna sredstva za izgradnju dječjeg vrtića, još čekamo konačnu odluku. Kapacitet vrtića je za 52 djece, a koliko je investicija teška u konačnici znat ćemo kada se objavi natječaj, rekao nam je načelnik Općine Berek Mato Tonković.

Nakon izgradnje dječjeg vrtića u Bereku, napravit će se značajan korak pomoći roditeljima s ovog područja u zbrinjavanju djece dok oni rade.

– Potrebe za vrtićem u Općini su jako velike s obzirom na udaljenost susjednih gradova koji imaju smještajne kapacitete za djecu. Djeca s našeg područja jako teško dobivaju smještaj u tim vrtićima. Stvarnost je da su vrtići potrebni i na područjima općina, dodao je Tonković.

Vrtić će biti sagrađen na izlazu iz Bereka prema Ivanskoj. Zemljište je u vlasništvu Općine Berek, izdane su i sve građevinske dozvole.

– Slijedi potpisivanje ugovora i raspisivanje natječaja i krećemo graditi. Mi se nadamo da ako će sve procedure ići po planu, vrtić biti gotov za godinu i pol, a možda i prije, najavio je Tonković.