Odobrena bespovratna sredstva Općini Štefanje za rekonstrukciju prometnice

U Općinu Štefanje stigla je odluka kojom je Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo sredstva u visini od 220 tisuća kuna za pojačano održavanje nerazvrstane ceste u Narti.

– Sredstva smo dobili u okviru Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina. Projekt smo kandidirali u suradnji s Vijećem srpske nacionalne manjine Općine Štefanje. Ministarstvo je prepoznalo potrebu, tako da smo dobili ta sredstva. Moram reći da sam zaista zadovoljan i zahvalan što smo dobili skoro 100 % traženog iznosa. Ukupna cijena radova je oko 270 tisuća kuna, mi smo dobili 220 tisuća kuna, a tražili smo 226 tisuća s obzirom na to da i mi moramo sudjelovati u dijelu troškova sanacije – kazao nam je načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović i dodao kako u sklopu radova na ovoj prometnici je u planu i rekonstrukcija mosta preko kanala koji je na dionici prometnice.

U Općini Štefanje trenutno je u fazi i projektiranje kanalizacije kroz samo naselje Štefanje, a uskoro će biti raspisan natječaj i za projektiranje nogostupa.

– Mislim da je to ono što naši mještani već dugo čekaju, kanalizaciju i nogostup kroz naša najveća naselja. Prvo krećemo sa Štefanjem, pa će biti na redu Narta i Laminac. Radimo po malo, koliko možemo i koliko nam to sredstva dopuštaju. Dio sredstava za projektiranje kanalizacije kroz Štefanje dobili smo i od Hrvatskih voda na čemu im zahvaljujem – zaključio je Štefović.