3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

U okolici Bjelovara trojica muškaraca sa zagrebačkog područja uzgajala indijsku konoplju i proizvodili marihuanu

Nove vijesti

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske, Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, 47-godišnjakom i 45-godišnjakom sa šireg zagrebačkog područja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona.

Naime, sumnja se da su zajedno i po dogovoru s namjerom proizvodnje, prerade i neovlaštene prodaje tvari koji su propisom proglašene drogom uzgajali stabljike biljke indijske konoplje te proizvodili drogu Cannabis-marihuanu tijekom ove godine pa do 18. listopada, u okolici Bjelovara u vikend kući i na zemljištu vlasništvo 50-godišnjaka.

Jučer, 18. listopada temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena je pretraga vikend kuće i drugih prostorija vlasništvo 50-godišnjaka pri čemu je u prostorijama vikend kuće u fazi sušenja pronađeno 225,26 kilograma droge Cannabis-marihuane u fazi sušenja, a koja je od 50-godišnjaka privremeno oduzeta. Svi troje su uhićeni te su predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave u zakonskom roku.

Protiv njih zbog počinjenja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona, slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika