Za sedmero mladih budućih policijskih službenika Patriciu, Draganu, Antonia, Alessandra, Alena, Leona i Filipa u ponedjeljak je bio poseban dan, dan koji će zasigurno uvijek pamtiti.
Prvi radni dan u svojim ustrojstvenim jedinicama je ono što će ovi mladi ljudi koji su odlučno obukli policijsku odoru pamtiti cijeli život kao i dan prisege čime su se obvezali na čast i ponos obavljati policijske poslove u službi svoje domovine i svog naroda.

Na kolegiju rukovoditelja svesrdnu dobrodošlicu im je poželio načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić te im zaželio puno uspjeha u radu u svim poslovima i na svim radnim mjestima na kojima budu tijekom službe. Istaknuo je da budu na ponos svojim obiteljima i svom radnom okruženju. Nakon završenog obrazovanja gdje su slušali teoriju i propise koje je ogromno područje, sada slijedi njihova primjena i usmjeravanje kako bi naučeno pretočili u praksu. Uputio ih je da vode brigu prvenstveno o sebi kako bi mogli zaštiti živote, prava i slobode, sigurnost i nepovredivost građana, da oprezno pristupaju svakom zadatku, potom da zadrže pristojnu komunikaciju prema svima kako prema svojim radnim kolegama tako i prema svim građanima.

Voditeljica službe zajedničkih i upravnih poslova Marija Galić im je svečano uručila rješenja kojima su raspoređeni na svoja prva radna mjesta u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova, Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.
Po dvoje policijskih službenika-vježbenika je raspoređeno u Policijske postaje Bjelovar i Čazma, dok po jedna odnosno jedan u Policijske postaje Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje. 

Nakon preuzimanja rješenja o rasporedu kod spomen obilježja ispred zgrade policijske uprave mladi policijski službenici i službenice su se poklonili i zapalili svijeće poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim redarstvenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Kroz kraću povjesnicu upoznali su se s vremenom kada se stvarala hrvatska policija jer povijest je učiteljica života. Time su s posebnim pijetetom odali počast hrvatskim vitezovima koji su imali povijesnu privilegiju i čast sudjelovati u stvaranju naše domovine, onih koji su pisali povijest na najteži način, svojim životima.