Nevrijeme koje je zahvatilo Čazmu 15. rujna 2022. prouzročilo je i štete na Crkvi sv. Marije Magdalene. I dok su štete na krovu sanirane, danas se krenulo u uklanjanje križeva s tornjeva koje je orkanski vjetar savinuo. Nakon toga slijedi popravak i vraćanje križeva, no ne može sa sigurnošću reći kada će to biti.

– Ne mogu sa sigurnošću reći kada će križevi biti ponovno vraćeni na vrhove tornjeva. Nismo sigurni kako je to gore montirano, kako su pričvršćeni. U fazi kada su postavljali lim na tornjeve i križeve nisu imali tako veliku dizalicu koju mi koristimo sada, sve se radilo sa skele. Ključna je stvar da križevi koji su se nagnuli ne padnu dolje i da ne probiju limove na kapama tornja i da ne razbiju ne samo crjepove, već i unište i letve i krovište. Mislim da ih ove godine nećemo uspjeti vratiti na njihovo mjesto, već će to biti napravljeno iduće godine,rekao je prečasni Dubravko Lauš, župnik župe sv. Marije Magdalene.

Križeve su skinuli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme Goran Golubić i Kristijan Bertek, a trošak samo jednog dolaska dizalice je oko 20 tisuća kuna.